Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 18. 10. 2021.

| Sport

Radnik nemoćan protiv Partizana

Autor:Marko Mitić Izvor:Južne vesti
kostic, fk radnik, fudbal, nis, foto jv vanja keser
Radnik nije uspeo da prekine negativnu seriju od 7 poraza protiv Partizana; Ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

Fudbaleri Radnika nisu uspeli da prekinu negativnu seriju protiv ekipe Partizana, pošto su u 13. kolu Linglong Superlige poraženi rezultatom 2:0 (1:0). Strelci za crno-bele bili su Jojić u 33. i Rikardo u 73. minutu.

Oslabljeni bez nekolicine standardnih igrača, fudbaleri iz Surdulice protiv vodećeg tima na tabeli uspeli su, kako se to činilo na terenu, da prime što manji broj golova. Gosti su imali samo jedan šut na celoj utakmici, što govori o tome kakav je odnos snaga bio na terenu. Partizan je od početka meča nametnuo ritam i imao posed u svojim nogama, ali iz toga nisu uspeli da stvore veliki broj prilika. Prvu šansu imao je mladi Terzić, koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je njegov udarac završio pored desne stative Ranđelovića.

Ipak, u 33. minutu odbrana Radnika je kapitulirala. Zdjelar je započeo akciju, dodao na stranu za Terzića koje je pronašo u srcu kaznenog prostora Saničanina čiji je šut izblokiran, međutim lopta se odbila na nogu Jojiću kome nije bilo teško da svom timu donese prednost. Do kraja prvog dela još jednu šansu imao je mladi reprezentativac Terzić, koji je iz izgledne situacije opet šutirao pored gola.

I na startu drugog poluvremena tim iz Humske krenuo je sa napadima, a šut Rikarda rukometnom intervencijom odbranio je Ranđelović. Prilike za domaćina propuštali su redom Marković, Pantić i Natho, da bi u 73. minutu na centaršut Zdjelara najbolji strelac lige Rikardo ostao sam između dva štopera i glavom sproveo loptu u mrežu i duplirao prednost. Do kraja meča trener Stanojević rešio je da priliku pruži i igračima koji su bili sa svojim reprezentacijama, ali ni oni nisu uspeli da postignu i treći gol. Bio je to sedmi uzastopni poraz Surduličana u mečevima sa Partizanom.

Nakon svojih odigranih 11 utakmica, tim Radnika nalazi se na 14. mestu sa 10 bodova, dok su crno-beli svom večitom rivalu opet umakli pet bodova.

Šansu za prvu pobedu na domaćem terenu u Superligi ekipa iz Surdulice imaće narednog vikenda, kada će ugostiti Voždovac.

Linglong Superliga 13. kolo: Partizan - Radnik 2:0 (1:0)

Stadion Partizana

Sudija: Đorđe Maksimović;

Strelci: Partizan: Jojić, Rikardo;

Žuti kartoni: /

Crveni kartoni: /

Partizan: Popović, Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Mening (od 46. minuta Marković), Terzić (od 75. minuta Pavlović), Pantić (od 62. minuta Natho), Rikardo;

Radnik: Ranđelović, Stijanović, Simović (od 74. miinuta Lukić), Radmanovoc, Hodžić, Nedeljković, Petrović, Bogdanovski, Medić (od 63. minuta Malešević), Janjić ( od 46. minuta Spasić), Dimitrov (od 57. minuta Milovanović);

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: