Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 14. 4. 2017.

| Sport

Radnik odoleo Vojvodini, nerešeno u Surdulici

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnik će u plej-aut preneti 13 bodova; foto: Vanja Keser
Radnik će u plej-aut preneti 13 bodova; foto: Vanja Keser

Mnogo bolja igra viđena je tokom prvog poluvremena u Surdulici, gde se na Gradskom stadionu Radnik u okrnjenom sastavu suprotstavio Vojvodini i, uprkos velikoj razlici u plasmanu i postignutim rezultatima ova dva tima, uspeo da se odbrani, ali ne i da poentira, pa je meč završen bez golova.

U utakmici koja nije obilovala uzbudljivim akcijama, oba tima su se više trudila da sačuvaju svoj gol, nego da ugroze protivnika. Lepu šansu imao je u drugom poluvremenu Filip Malbašić, nakon greške Surduličana, ali je odlično reagovao i odbranio šut golman Nikola Vasiljević, koji je na ovoj utakmici odmenio Ognjena Čančarevića, kažnjenog zbog žutih kartona.

U samoj završnici, domaći su pokušavali da daju gol iz prekida, svesni da je to situacija koju će Vojvodina teže moći da iskontroliše. Ipak, Novosađani su u tim trenucima pojačali svoju odbranu, pa im je ipak pošlo za rukom da se odbrane i donesu kući bod.

Trener Radnika Simo Krunić naglasio je da je za njegov tim svaka utakmica baraž, kao i da su morali da igraju agresivno i čvrsto, jer su bili svesni toga koliko je Vojvodina opasan tim.  

Meni je najdraže što su igrači dali sve od sebe, što su pokušali da se suprotstave Vojvodini, koja je po meni “rame uz rame” sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Nama mnogo znači ovaj remi, jer on nam donosi bod i u plej-autu. Mi smo pokušali da se suprotstavimo Vojvodini, bilo je jako teško, jer oni imaju izuzetno kvalitetne igrače - rekao je Krunić.  

Ovo je bilo poslednje kolo regularnog dela prvenstva, a plej-aut, u kome će se 8 timova boriti za opstanak u Superligi, počinje 18. aprila. U prvom kolu Radnik će gostovati možda i najtežem rivalu, ekipi Čukaričkog. Oni su loše otpočeli sezonu, ali sa dolaskom trenera Nenada Lalatovića na polusezoni stvari su krenule nabolje, pa su bili i na korak od plasmana u plej-of, ali se to nije desilo zbog pobede Javora u Nišu.

Superliga, 30. kolo: Radnik - Vojvodina 0:0 (0:0)

Stadion: Gradski stadion, Surdulica

Gledalaca: 2.000

Glavni sudija: Dragan Čolović

Žuti kartoni: Radnik - Miloš Miovanović, Nedeljko Vlahović, Nikola Žakula, Miloš Stanković; Vojvodina - Milan Spremo, Aleksandar Paločević

Radnik: Vasiljević, Milovanović, Vlahović (od 71. minuta Adamović), Stanković (od 87. minuta Gazivoda), Žakula, Radović, Jovanović (od 60. minuta Zlatanović), Arsenijević, Milinković, Žarković, Vuković

Vojvodina: Rockov, Kovačević (od 46. minuta Spremo, od 89. minuta Đorđević), Puškarić, Paločević, Lakićević, Planić, Babić, Antić, Malbašić, Vukasović, Knežević (od 77. minuta Zličić)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: