Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:32, 15. 8. 2017.

| Sport

Radnik odoleo i u Lučanima

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
FK Radnik stadion Čair
Kod Surduličana u novoj sezoni zabrinjava napad; foto: Vanja Keser

Mnogo više prilika za postizanje gola imali su fudbaleri Mladosti, ali je Radnik uspeo da se odbrani i dođe do novog boda. Bez golova je proteklo 5. kolo najjačeg domaćeg takmičenja, odigrano u Lučanima, a Surduličani su se pozicionirali na 11. mesto Super lige.

Radnik gotovo da nije imao pravu šansu za postizanje gola, ali su zato Lučanci bili izuzetno napadački nastrojeni, pa ostaje neverovatno kako nijednom nisu uspeli da pogode. U nekim situacijama su se propisno ispromašivali, dok je u drugim odbrana gostiju bila dobra, a golman Ognjen Čančarević, kao i u prethodnim mečevima, sprečavao da se veoma opasni šutevi pretvore u prednost.

Odličnu priliku u 10. minutu za domaći tim imao je iskusni Nigerijac Obiora Odita, ali je promašio prazan gol i šutnuo malo pored njega. Nakon toga Ivan Pešić je sa dvadesetak metara precizno šutirao, ali ga je Čančarević pročitao i bacio se na pravu stranu. Odbio je loptu u polje, što je pokušao da iskoristi Vladimir Radivojević, ali ga je izblokirao Filip Ivanović.

U drugom delu je još jednom pokušao Pešić iz kaznenog prostora, ali je ponovo reagovao golman Surduličana. Jedinu od retkih boljih prilika za goste imao je Frensis Kjereme, koji se oslobodio odbrane, ali šutirao pored gola.

Izveli su fudbaleri Mladosti još jednu zanimljivu akciju. Prvo je lopta sa leve strane stigla pravo pred protivnički gol, gde su se nalazila dva domaća igrača, ali i Vladan Pavlović, koji je odbio nešto dalje. Ipak, to nije bilo dovoljno, jer je kapiten Saša Jovanović zadržao u polju, prosledio Janku Tumbaševiću, a on Bogdanu Miloševiću, koga je izblokirala odbrana gostiju.

U završnici je Surduličanima dosuđen slobodni udarac, koji je Dušan Pantelić poslao ispod prečke, ali je golman Dragan Rosić visoko skočio i odbranio.

U 5 odigranih kola Radnik je sakupio isto toliko bodova, zahvaljujući jednoj pobedi i dva remija. Ipak, ono što brine je veoma loša gol razlika: oni su samo dva gola uspeli da daju, a primili su čak 10, zbog čega se i nalaze na poziciji iza Mladosti i pored toga što imaju isti broj bodova.

Sledeću utakmicu Surduličani će igrati kod kuće, u nedelju 20. avgusta, a protivnik je Zemun, novajlija u Super ligi, koji se nalazi poziciju ispod Radnika, sa bodom manje.

Super liga, 5. kolo: Mladost - Radnik 0:0 (0:0)

Stadion: Mladost, Lučani

Glavni sudija: Lazar Lukić

Žuti kartoni: Aleksandar Pejović, Saša Jovanović (Mladost), Nikola Radović, Radoš Bulatović (Radnik)

Mladost: Milošević, Jovanović, Gafurov (od 60. Trifunović), Pejović, Pešić, Odita (od 87. Pavlović), Rosić, Radivojević (od 90. Golubović), Tumbašević, Milošević, Šatara

Radnik: Bulatović, Ivanović, Pantelić, Stanković (od 58. Kjereme), Purović (od 77. Jovanović), Radović, Pavlović, Mirosavljević, Pejčić, Čančarević, Zlatanović (od 70. Plavšić)

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: