Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:59, 12. 3. 2022.

| Sport

Radnik pobedom nad Proleterom nastavio pohod ka plej-ofu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
FK Radnik
Mreža ekipe iz Surdulice ostala netaknuta na šestoj uzastopnoj utakmici; Foto: FK Radnik

Fudbaleri surduličkog Radnika nastavili su seriju bez poraza i primljenog gola pošto su u 27. kolu Superlige na gosotvanju Proleteru slavili rezultatom 2:0 (0:0). Tim Dušana Đorđevića se novom pobedom sada dodatno približio ulasku u gornji deo tabele i plasmanu u plej-of.

I u šestom meču drugog dela sezone mreža ekipe iz Surdulice je ostala netaknuta, a nakon dva remija gde nisu uspeli da postignu gol fudbaleri Radnika su na ”Karađorđu” u drugom polvremenu postigli dva, iako u prvom poluvremnu nisu uputili nijedan šut ka golu protivnika.

Prvi gol u Novom Sadu viđen je u 56. minutu, kada je Siniša Babić pronašao u srcu kaznenog prostora Milovanovića koji je u stilu rasnih napadača glavom zakucao loptu pod prečku. Samo 9 minuta kasnije, nekadašnji kapiten Proletera je nakon asistencije upisao i gol. Babić je iskoristio grešku golmana Novića da duplira prednost svog tima i otkloni sve dileme oko pobednika.

Surduličani su se ovom pobedom na tabeli izjednačili sa ekipama Voždovca i Napretka i dele 8. mesto, ali ekipa Radnika ima meč više.

Ekipi sa juga do kraja regularnog dela prvenstva ostale su još 3 utakmice od kojih će zavisiti i krajnji plasman na tabeli i to da li će se naći među timovima u plej-ofu ili plej-autu. Prvi naredni rival Radniku je trenutni lider prvnestva, ekipa Partizana, potom će gostovati Voždovcu, dok će im u poslednjem kolu dočekati Novi Pazar.

Linglong Superliga 27. kolo: Proleter - Radnik 0:2 (0:0)

Stadion: Karađorđe;

Sudija: Danilo Nikolić;

Strelci: Radnilk: Milovanović, Babić;

Žuti kartoni: Proleter: Vukasović, Andrejević; Radnik: Mitošević, Jokić, Stojanović;

Crveni kartoni: /

Proleter: Nović. Tanasin, Andrejević, Marjanović, Milošević, Dunđerski (od 80. minuta Gluščević), Kun (od 62. minuta Mladenović), Ilić (od 62. minuta Kojić), Vukasović (od 80. minuta Stojanović), Kaluđerović, Ninković;

Radnik: Ranđelović, Oreščanin, Jokić, Đorđević, Stojanović, Mitošević (od 88. minuta Nedeljković), Subotić (od 46. minuta Babić), Medić (od 72. minuta Radmanovac), Milovanović (od 78. minuta Lukić), Janjić (od 46. minuta Duronjić), Spasić;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: