Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:03, 18. 5. 2021.

| Sport

Radnik poražen na Banovom Brdu, Makariću trofej "Slobodan Santrač“

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Istorijski uspeh Surduličana; Foto: FK Radnik

Fudbaleri Radnika iz Surdulice porazom su okončali ovogodišnji šampionat, pošto su u okviru poslednjeg kola poraženi od Čukaričkog u Beogradu rezultatom 2:1. Milan Makarić dobio trofej za najboljeg strelca prvenstva.

Ekipa sa juga Srbije završila je sezonu na šestom mestu na tabeli, što je najveći uspeh kluba, igrala je polufinale Kupa Srbije i dala najboljeg strelca aktuelnog prvenstva, tako da se može reći da u Surdulici mogu biti zadovoljni.

Što se samog meča tiče, uglavnom se igralo na sredini terena i sa pokušajima sa distance, a više od igre imao je domaćin. Upravo je Čukarički to iskoristio u 33. minutu kada je sjajno centrirao Ćirković, loše procenio let lopte golman Ranđelović, a pošto mu je ona prešla preko glave, na drugoj stativi je u mrežu ubacio Lukić. Samo tri minuta kasnije odličan prodor Danila Pantića, ušao je vezista domaćih u kazneni prostor i iskosa sa leve strane pogodio za dupliranje prednosti. Radnik je do kraja poluvremena pokušao još jednim udarcem sa distance, šutirao je Spasić, ali promene rezultata nije bilo.

U drugom poluvremenu se ništa nije promenilo. Domaćin je čuvao stečeno, dok su za Surduličane izostale prave šanse u prvih 15-ak minuta. Gosti su uglavnom pokušavali nakon bočnih prekida, ali malo koji centaršut je ugrožavao gol domaćih. Nadu Radniku da mogu do boda dao je Spasić u 72. minutu, pošto je Makarić centrirao, a loptu sa druge stative u gol poslao Spasić za smanjenje prednosti Čukaričkog. Probudio se i najbolji strelac prvenstva u nastavku, probao sa distance, ali je rezulat nakon njegovog šuta, šest minuta pre kraja, ostao nepromenjen. Nisu uspeli Surduličani ni u nastavku da zatresu mrežu Čukaričkog, pa su sezonu završili porazom u glavnom gradu.

Nakon završetka susreta na Banovom Brdu, najboljem strelcu Superlige Srbije Milanu Makariću iz Radnika uručena je nagrada "Slobodan Santrač“, koja se dodeljuje igraču sa najviše pogodaka na kraju državnog prvenstva. Makarić je sezonu završio sa 25 postignutih pogodaka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: