Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:57, 12. 3. 2021.

| Sport

Radnik posle penala prošao u polufinale Kupa Srbije

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
fk radnik
Istorijski plasman u Kupu; Ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

Pošto su prethodne dve godine zaustavljani u četvrtfinalu Kupa, fudbaleri Radnika ostvarili su najveći uspeh u klupskoj istoriji nakon pobede nad ekipom TSC-a posle boljeg izvođenja jedanesteraca 4:3 (1:1). Junak pobede bio je Milan Makarić koji je prvo doneo izjednačenje svom timu, a onda bio izvođač i poslednjeg penala kojim je Surduličane odveo u polufinale.

Po izuzetno lepom vremenu u Senti, prva šansa na meču viđena je u 14. minutu kada je šut Lukića izblokirao jedan igrač Radnika. Uzvratili su gosti već u sledećem minutu, ali je šut Bogdanovskog zaustavio dobro postavljeni Jorgić. Ipak, domaćin je uspeo da dođe do vođstva kada je Zeca oborio Orašćanin, pa je sudija Jovanović pokazao na belu tačku. Odgovornost je pruzeo najbolji igrač TSC-a Nenad Lukić, loptu poslao u jednu, Kostića u drugu stranu i svom timu doneo prednost.

Da se gosti neće predati tako lako najavljivao je i trener Đorđević, što su u 37. minutu pokazali njegovi igrači i stigli do izjednačenja. Desni bek Đorđević je uputio centaršut sa desne strane, Jorgić nije baš sjajno intervenisao, lopta je pogodila Makarića i završila u mreži domaćina. Imali su šansu do kraja prvog poluvremena da stignu igrači iz Bačke Topole do nove prednosti nakon što su kombinovali Lukić i Zec, ali je udarac Zeca završio pokraj gola.

U prvih 10 minuta nastavka igrači Radnika pruzeli su kontrolu, ali je tim sa severa Srbije odgovorio i opet povratio terensku inicijativu. Iz tog većeg poseda stvorili su domaći nekoliko dobrih poluprilka koje nisu iskorišćene, pa su o prolasku u polufinale Kupa Srbije odlučivli penali.

Odmah na startu penal serije, Kostić je odbranio udarac Tomanovića, a precizni za ekipu TSC-a sa bele tačke bili su Duronjić, Milićević i Lukić, dok je Antonić šutirao iznad gola. Na drugoj strani jedino je Jokić pogodio stativu, a sigurni izvođači su bili Đorđević, Subotić, Spasić i Makarić, pa je Radnik uspeo da napravi malo iznenađenje i dođe do najvećeg uspeha u istoriji kluba.

Polufinalni mečevi na programu se u 21. aprila, a kada budu odigrani svi mečevi četvrfinala, žreb će odrediti protivnika ekipi iz Surdulice.

Oni će u narednom kolu Linglong Superlige, 15. marta dočekati Mačvu, pa će to biti prilika da se nastavi serija pobeda.

Četvrtfinale Kupa Srbije: TSC - Radnik 1:1, 4:3 nakon penala

Stadion: Gradski stadion Senta

Glavni sudija: Srđan Jovanović

Žuti kartoni: TSC: Banjac, Tumbasević; Radnik: Bainović, Đorđević;

Strelci: TSC: Lukić (17. minut)  Radnik: Makarić (37.minut)

Penali: TSC: Duronjić, Milićević, Lukić; Radnik: Đorđević, Subotić, Spasić, Makarić;

TSC: Jorgić, Tomašević (od 83.minuta Duronjić), Babić, Damjanović, Varga (od 23. minuta Petrović), Tomanović, Banjac ( od 60. minuta Milićević), Zec, Đakovac ( od 60. minuta Tumbasević), Stanojev ( od 83. minuta Antonić), Lukić;

Radnik: Kostić, Đorđević, Radmanovac, Stevanović (od 32. minuta Stojanović), Jokić, Bainović, Orešćanin, Bogdanovski (od 85. minuta Kričak), Danoski (od 57. minuta Spasić), Subotić, Makarić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: