Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:50, 6. 6. 2020.

| Sport

Radnik poveo, Zvezda preokrenula i ubedljivo slavila

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Radnik Surdulica
Radnik se solidno držao u prvom poluvremenu; ilustracija; foto: Vanja Keser

Iako bez rezultatskog značaja, u meču na stadionu "Rajku Mitić" imalo je šta da se vidi, a Radnik je prikazao prilično dobru igru u prvom poluvremenu. Uspeli su Surduličani i da povedu protiv novog-starog šampiona Srbije, ali je Crvena zvezda preokrenula, a onda u poslednjih pet minuta utakmice 28. kola Superlige učinila trijumf veoma ubedljivim - 4:1.

Radnik je poveo u 24. minutu. Nakon lepog dodavanja Vuka Mitoševića, Milan Makarić je prihvatio loptu, izašao sam pred imenjaka Borjana i savladao ga.

Pet minuta pre toga dogodila se sporna situacija, pošto je Milan Gajić oborio Ognjena Dimitrića. Ipak, sudija je procenio da nije bilo elemenata za penal.

Vođstvo Surduličana potrajalo je svega šest minuta, pošto je nakon centaršuta Željka Gavrića Radovan Pankov glavom poslao loptu iza leđa Ivana Kostića.

Potpuni preokret dogodio se u 38. minutu - Gavrić je ponovo centrirao, a Srđan Babić sproveo loptu u gol.

U drugom poluvremenu je mnogo muke Surduličanima zadao debitant u seniorskom timu crveno-belih Andrija Radulović. Tek što je kročio na teren, još ni punoletni fudbaler zamalo se upisao među strelce i to strašnim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Nije mu tada pošlo za rukom da zatrese mrežu rivala, ali jeste u 85. minutu, iz penala. Veljko Simić je pao unutar kaznenog prostora, a Radulović udarac sa bele tačke pretvorio u 3:1.

Tačku na meč stavio je upravo Simić, pošto je u 90. minutu oduzeo loptu rivalu i poslao je u gol.

Radnik je i dalje na 10. poziciji u Superligi. U sledećem, pretposlednjem kolu, igraće se južnjački derbi, pošto će niški Radnički gostovati u Surdulici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: