Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:31, 22. 10. 2021.

| Sport

Radnik poveo pa stao, Voždovac odneo bodove iz Surdulice

Autor:Marko Mitić Izvor:Južne vesti
FK Radnik
Nastavljen niz bey pobede na domaćem ternu; Ilustracija; foto: M. M.

Nisu uspeli fudbaleri Radnika da prekinu seriju loših rezultata u prvenstvu, pošto su u 14. kolu Linglong Superlige poraženi od ekipe Voždovca rezultatom 3:1 (1:1). Ekipu iz Surdulice u vođstvo je doveo mladi Milovanović, ali su onda gosti iz Beograda preokrenuli rezultat i odneli bodove u prestonicu.

Prvu prliku na meču imali su domaći i to već u 4. minutu. Lopta se odbila i došla do napadača Milovanovića koji je instiktivno reagovao, ali je pogodila prečku golmana Prekovića. Ipak, i da je gol postignut situacija bi se proverovala u VAR sobi, pošto je Spasić u začetku akcije bio na ivici ofsajda.

Ipak u 8. minutu za goste bije bilo spasa, jer je Spasić odlično proigrao Milovanovića koji je umakao svojim rivalima i levom nogom po zemlji doveo svoj tim u prednost. To je bio peti pogodak mladog špica Surduličana u Sueprligi, a prvi posle pauze zbog povrede.

Uzvratili su i gosti u 17. minutu preko Pantovića koji je prošao po levoj strani i pogodio spoljni deo okvira gola. U 25. minutu popularni ”Zmajevi” stižu do poravnanja. Kada se činilo da se Radnik odbranio nakon duge akcije gostiju, Pantović je uputio centaršut u srcu peterca gde nije bilo njegovih igrača, ali je štoper Simović nespretno intervenisao i pogodio sopstvenu mrežu. Malo je nedsotajalo da domaći tim na odmor ode sa prenošću, ali je golman Preković sjajno intervenisao i sprečio Bogdanovskog da svom timu donese novu prednost.

U drugom poluvremenu, baš i kao na kraju prvog, terenska inicijativa domaćina, ali su gosti u razmaku od 6 minuta postigli dva pogotka. U 55. minutu nakon kornera Stanisavljevića, Vujnović se ubacio na prvu stativu i doneo preokret gostima.

Isti igrači zaslužni su i za treći gol Voždovca, samo što su ovoga puta zamenili uloge. Vujnović je izdržao start defanzivca Radnika, nastavio prodor, dodao do Stanisavljevića koji u padu uspeva da matira Ranđelovića.

Šansu da smanje rezultatski zaostatak imali su domaći posle prodora Hodžića, ali je rezervista Dimitrov bio kratak, pa je lopta završila u naručju golmana Prekovića. Do kraja meča fudbeleri Radnika nisu uspeli da uvedu utakmicu u neizvesnu završnicu, pa su bodovi otišli u Beograd.

Nakon 12 odigranih utakmica Surduličani su na 15. mestu sa 10 osvojenih bodova, a već u sredu ih očekuje zaostala utakmica protiv aktuelnog šampiona, ekipe Crvene zvezde.

14, kolo Linglong Superlige: Radnik - Voždovac 1:3 (1:1)

Stadion: Gradski satdion u Surdulici

Sudija: Lazar Lukić;

Strelci: Radnik: Milovanović; Voždovac: Simonović (ag), Vujnović, Stanisavljević;

Žuti kartoni: Radnik: Oreščanin; Voždovac: Vujnović, Stanisavljević,

Crveni kartoni: /

Radnik: Ranđelović, Hodžić, Simonović (od 68, minuta Biber), Radmanovac, Stojanović, Nedeljković(od 60. minuta Petrovik), Oreščanin, Spasić, Subotić od 74. minuta Stamneković), Bogdanovski (od 68. minuta Dimitriv), Milovanović;

Voždovac: Preković, Lasickas, Milović, Ivezić, Hajdin, Milosavljević (od 80. minuta Ajdinović), Purtić, Mašović (od 64. minuta F. Stanisavljević), Stanisavljević (od 63. minuta Keita), Pantović (od 80. minuta Stojčev), Vujnović (od 85. minuta Milojević);

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • HERRERA

    20:28 // 25. 10. 2021.

    Uzalud,ista prica opet,bez rezultata.

  • Prodavac magle

    10:42 // 23. 10. 2021.

    Kad bi svaka buba med brala, bumbar bi najvise! Bg glumca treba skloniti sa pozornice, dok ne savlada gradivo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: