Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:52, 15. 3. 2021.

| Sport

Radnik poveo sa 2:0, Vojvodina izjednačila i odnela bod iz Surdulice

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Radnik Surdulica
Posle vođstva, Surduličanima samo bod; Ilustracija; foto: Vanja Keser

Nisu uspeli fudbaleri Radnika da upišu i četvrti uzastopni trijumf u Linglong Superligi, pošto su posle vođstva od 2:0 odigrali nerešeno 2:2 sa ekipom Vojvodine u 27. kolu. Ovim remijem ekipa iz Surdulice je sada na deobi 6. mesta sa ekipom Proletera, a oba tima imaju po 42 osvojena boda.

Iako su bili u podređenom položaju tokom čitavog toka utakmice, fudbaleri iz Surdulice su još jednom pokazali da su kontranapadi i igra iz prekida najjača snaga ovog tima. Novosađani su kontolisali tempo utakmice, imali posed lopte na svojoj strani, više šuteva u gol, ali je ekipa Radnika prva stigla do gola. Igrao se 30. minut kada je Makarić prihvatio loptu iz auta, uputio centaršut u srce kaznenog prostora, a ispred golmana Vukliša i Devetka do lopte je stigao Danoski i poslao je u mrežu. Nastavile su "Lale" sa pritiskom, ali su Surduličani duplirali prednost u 42. minutu. Opet jre Makarić bio učesnik akcije, zasmetao je Bjekoviću koji je u pokušaju da izbaci loptu pogodio sopstvenu mrežu.

Ipak, do odlaska na odmor, Vojvodina je uz pomoć Drinčića smanjila rezultat i postigla gol u pravo vreme. Njegov slobodnjak sa skoro 30 metara završio je pod prečku golmana Kostića koji je možda mogao i bolje da interveniše. Pokušao je Lalatović izmenama na poluvremenu da dodatno ojača ofanzivni red, što mu se isplatilo u 74. minutu kada je viđen još jedan auto-gol, a ovoga puta svog golmana je prevario Bogdanovski. Imala je šansu Vojvodina da do kraja meča i odnese sva tri boda iz Surduloce, ali je Kostić sa pet metara odbranio udarac Devetka.

Radnik je ovim bodom zadržao 6. mesto na tabeli sa 42 boda, koliko je sakupila i ekipa Proletera, dok su gosti iz Novog Sada zadržali 3. poziciju sa dva boda prednosti u odnosu na Čukarički.

U narednom kolu, fudbaleri Radnika gostovaće u Beogradu ekipi Rada, kojoj su bodovi preko potrebni u borbi za opstanak.

Linglong Superliga, 27 kolo: Radnik - Vojvodina 2:2 (2:1)

Stadion: Gradski stadion u Surdulici

Sudija: Zoran Široki

Žuti kartoni: Radnik: Lukić, Subotić, Danoski, Makarić, Kostić; Vojvodina: Đorđević, Vukliš, Stojković;

Strelci: Radnik: Danoski (30. minut), Bjeković ag (42. minut); Vojvodina: Drinčić (45+2 minut), Bogdanovski ag (74. minut);

Radnik: Kostić, Đorđević, Stevanović, Radmanovac, Jokić (od 46. minuta Stojanović), Subotić, Bibier, Danoski (od 65. minuta Spasić), Lukić (od 57. minuta Milovanović), Bogdanovski, Makarić;

Vojvodina: Vukliš, Bjeković, Stojković, Devetak, Đorđević (od 57. minuta Maksimović),  Bralić, Drinčić, Gemović (od 46. minuta Bojić), Zukić (od 46. minuta Čović), Simić, Mrkaić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: