Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 22. 8. 2019.

| Sport

Radnik promovisao novog trenera: Vaniću je Surdulica suđena

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnik Nenad Vanić
Vanić će debi imati protiv Partizana, ali se još ne zna kada će se igrati ta utakmica; foto: FK Radnik

Nakon prekida saradnje sa Slavišom Božičićem trener Radnika postao je Nenad Vanić, a sportski direktor Darko Gašić kaže da je novom strategu tima Surdulica suđena, jer se već jednom zamalo prihvatio posla u njihovom klubu. Sam Vanić smatra da njegov tim ima mogućnosti da se plasira u plej-of, iako je do sada zabeležio samo jednu pobedu u Superligi.

Nekadašnji šef struke Vojvodine ne stiže u Surdulicu u najboljem trenutku, s obzirom da je ekipa u dosadašnjih 5 kola čak 4 puta izgubila, a pritom je sledeći duel sa Partizanom, za koji se ne zna kada će biti odigran zbog obaveza crno-belih u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Moram reći da je prethodni stručni štab dosta dobrog uradio, što se videlo na utakmicama gde je Radnik bio ravnopravan sa protivnicima i zaslužio više bodovno u tom delu. Dešavaju se loši rezultati, ali video sam da tim može ostvariti i bolje rezultate. Uradiću sa svojim saradnicima, ljudima iz kluba i naravno navijačima, sve da napravimo dobar rezultat, da promovišemo igrače i igramo dobar i atraktivan fudbal - rekao je Vanić.

Da je u igri Radnika bilo dosta pozitivnih stvari u prethodnom periodu saglasan je i sportski direktor Darko Gašić, ali naglašava da je zbog izostanka rezultata razlaz sa Slavišom Božičićem bio neminovan. Složili su se u tome, priča Gašić, i Božičić i rukovodstvo kluba.

Gospodin Vanić je pre nekoliko godina bio blizu Radnika, do saradnje tada nije došlo, ali evo pokazalo se da mu je Surdulica suđena i posle epizode u Metalcu, Vojvodini, Proleteru i inostranstvu, eto ovaj dolazak u Radnik bude početak jedne dobre i duge saradnje - rekao je Gašić.

Iako je prošlu sezonu proveo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Vanić kaže da je pratio srpski fudbal. Zato smatra da u Radniku postoji dovoljno energije, znanja i kvaliteta da ekipa ove sezone stigne do plej-ofa.

Jako je teško i osetljivo bilo šta obećati, ali ono što ja mogu da obećam je jedna posvećenost, jedan predan rad, jedan maksimalan odnos mene i mojih saradnika da ćemo u svakom segmentu učiniti da pomognemo momcima, da podignemo sve na jedan viši nivo i dođemo do zacrtanih ciljeva, a to je sigurno ulazak u plej-of. Nisu to krupne reči ni krupna obećanja, jednostavno smatram da imamo mogućnosti, jednu situaciju, iako rezultatski trenutno loš polaz, ali sigurno ne i nedosižan - rekao je Vanić.

Sa Vanićem je u Surdulicu stigao i pomoćni trener Radojica Vasić, koji je poslednjih godina bio pomoćni trener u lučanskoj Mladosti. Gašić je najavio i mogućnost dolaska novih fudbalera u Radnik, ali na osnovu analiza kako prethodnog perioda, tako i načina igre koju Vanić planira da forsira u ovoj sezoni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: