Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 20. 4. 2021.

| Sport

Radnik protiv Zvezde želi još veći istorijski uspeh

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
radnik
foto: Vanja Keser

Već samim plasiranjem u polufinale Kupa Srbije fudbaleri surduličkog Radnika su već ušli u istoriju ovog kluba, a prema rečima trenera Slavoljuba Đorđevića njegov tim će u sredu, 21. aprila, pokušati da na stadionu "Rajko Mitić" bude bolji od Crvene zvezde i ostvari još veći istorijski uspeh plasmanom u finale.

Pet dana nakon meča u prvenstvu, u kome su slavili crveno-beli, opet se susreću ekipe Radnika i Crvene zvezde. Koliko je otkrila utakmica odigrana u subotu, pokazaće novi duel, važniji za obe ekipe.

Trener Radnika ističe da u Kupu nema popravnog, te da će pokušati da se pokažu u kvalitetnijem svetlu nego u prošlom susretu.

Pokušaćemo da budemo čvršći, agresivniji i da budemo konkretniji kada imamo loptu. Učinićemo sve da napravimo još veći uspeh od ovog što smo napravili do sada, jer ovi momci su već ušli u istoriju Radnika kao polufinalisti KUP-a. Ako uspemo da uđemo u finale, mislim da bi to bila jedna velika nagrada za ove momke, za ovaj klub, za ovaj grad. A ako li ne, zadovoljićemo se ovim što smo napravili, a Zvezdi ćemo čestitati i okrenuti se prvenstvu - rekao je Đorđević.

Podseća i da su u sve tri utakmice u Kupu u prvom delu meča gubili, a potom preokrenuli i prolazili dalje. Ipak, napominje, Zvezda igra na domaćem terenu i ima veliki motiv da osvoji duplu krunu.

Kada je Crvena Zvezda protivnik, pogotovu na njihovom terenu, ne postoji mnogo načina na koje možete da igrate protiv tog tima. Razlika kod nas sada će biti ta da ćemo promeniti tim jer smo morali da odmaramo tri, četiri igrača u prvenstvu da bi za kup pokušali nešto drugo i verujem da će ovi momci doneti bolju i čvršću igru, da budemo konkretniji kada imamo loptu - rekao je Đorđević.

Prvi golman Radnika Ivan Kostić povredio se na prošlom duelu, a prema rečima stratega Đorđevića njegovo učešće u polufinalu Kupa još je pod znakom pitanja.

Golman Kostić je nakon jakog udarca u koleno dobio veliki hematom, pa ćemo videti posle još pregleda, terapija i treninga da li će biti sto posto spreman za sutrašnju utakmicu. Ukoliko ne bude spreman sigurno je da će mali Ranđelović braniti, nevezano za njegov fenomenalni nastup na Marakani od pre tri dana. Ko god bude stao na gol, ko god od igrača da bude igrao sutra, znam da će dati maksimum - ističe strateg Radnika.

Radnik je takmičenje u Kupu započeo u šesnaestini finala kada je nakon goleade u Novom Sadu uspeo da eliminiše Kabel sa 4:3. U narednoj rundi, nova goleada, ali ovoga puta u Surdulici. Gost i favorit je bio Čukarički. Ponovo su Plavi bili u zaostatku na poluvremenu, pošto je Čukarički vodio sa 2:0. Međutim, poravnanje je stiglo u nastavku, a nakon jedanaesteraca Radnik je prošao dalje. Još jednom u četvrtfinalu žreb nije bio naklonjen Surduličanima i protivnik je bio TSC iz Bačke Topole, ali u novom penal ruletu Radnik slavio i ostvario istorijski uspeh.

Sa druge strane, Beograđani su do polufinala stigli mnogo lakše. Zvezda je u prvom meču nadigrala Zlatibor na svom terenu sa 4:2, potom su na Banjici savladali Rad rezultatom 2:1, da bi opet u četvrtfinalu igrali na svom terenu. Treći meč u glavnom gradu u okviru Kupa, izabranici Dejana Stankovića rešili su u svoju korist sa 3:0 protiv IMT-a sa Novog Beograda.

Duel polufinala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Radnika na programu je u sredu, 21. aprila u Beogradu sa početkom od 17 sati. Dva sata kasnije drugo polufinale igraju prošlogodišnji finalisti Vojvodina i Partizan u Novom Sadu. Ukoliko mečevi budu završeni nerešenim rezultatom izvode se penali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • JOCA

    13:53 // 21. 4. 2021.

    Radnik će da pobedi ZVEZDU kad na vrbi rodi grožđe i Novica postane član SNS-a.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: