Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:05, 2. 5. 2022.

| Sport

Radnik rutinski savladao Spartak, opstanak na vidiku

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
IMG_20220502_172242
Radnik napravio veliki iskorak ka opstanku u Superligi; foto: FK Radnik

Fudbaleri Radnika prekinuli su seriju od tri remija, pošto su u 34. kolu Superlige na svom terenu savladali subotički Spartak rezultatom 2:0. Golove za tim iz Surdulice postizali su Milovanović u 19. i Janjić u 75. minutu utakmice.

Kao i na meču protiv Metalca na ”Gradskom stadionu” u Surdulici je od starta viđena otvorena utakmica, a prvi su pripretili gosti i to u 3. minutu preko Bijelovića, čiji je udarac otišao preko gola. Na drugoj strani pokušao je sa distance Duronjić, ali ni njegov udarac nije bio precizan.

Surduličanima je prednost u 19. minutu doneo napadač Milovanović koji je pobegao svojim čuvarima, a na asistenciju Duronjića glavom pogodio mrežu Dubljanića. Samo par minuta kasnije, nakon velike greške u odbrani domaćih, Bijelović je opet šutirao, međutim njegov udarac je sada zaustavio Ranđelović.

Na prvu priliku u drugom delu čekalo se do 60. minutu kada je Spasić pogodio mrežu gostiju, a nakon provere u VAR sobi, pogodak je poništen zbog ofsajda. Ipak, u 75. minutu nije bilo spasa za golmana Spartaka. Spasić je ukrao loptu Vidoviću, dodao do Nedeljkovića, da bi ovaj nesebično proigrao još jednog rezervistu Janjića koji je duplirao prednost svog tima. IMG_20220502_172259 Subotičani bili lak plen; foto: FK Radnik

Najbolju priliku na meču ekipa iz Subotice imala je u 80. minutu nakon slobodnog udarca sa nekih 17 metara. Srećković je snažno šutirao u ugao gde je stajao čuvar mreže Radnika, ali je lopta pogodila stativu.

Usledila je nova ofanziva Radnika, pošto su u roku od 60 sekundi imali dve velike šanse. Prvo je Spasić šutirao pored gola, da bi Milovanovićev udarac odbranio Dubljanić i tako spasio svoj tim ubedljivijeg poraza.

Ekipa Dušana Đorđevića je pobedom praktično obezbedila opstanak u Superligi jer je sakupila 42 boda, što je na 3 kola do kraja čak 7 bodova više od Novog Pazara koji se nalazi na poziciji koja vodi u baraž.

Timu iz Surdulice sledi gostovanje u Lučanima ekipi Mladosti, a do kraja plej-auta gostovaće i Novom Pazaru, dok će u poslednjem kolu ugostiti Kolubaru.

Linglong Superliga 34. kolo: Radnik - Spartak 2:0 (1:0)

Stadion: Gradski stadion Surdulica;

Sudija: Nikola Radaković;

Strelci: Radnik: Milovanović, Janjić;

Žuti kartoni: Radnik: Oreščanin, Nedeljković, Hodžić; Spartak: Filipović;

Crveni kartoni: /

Radnik: Ranđelović, Stojanović, Jokić,  Radmanovac, Hodžić, Medić, Oreščanin, Duronjić (od 73. minuta Janjić), Spasić (od 90. minuta Lukić), Subotić (od 73. minuta Nedeljković), Milovanović (od 90. minuta Milovanović);

Spartak: Dubljanić, Filipović (od 71. minuta Bogićević), Ostojić, Đurasović (od 71. minuta Šćepanović), Šimura ( od 87. minuta Jezdimirović), Vidaković, Srećković, Bijelović (od 87. minuta Rajović), Todoroski (od 71. minuta Mihajlović), Tufegdžić;

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: