Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:00, 26. 7. 2021.

| Sport

Radnik sa igračem manje do boda u Lazarevcu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
kostic, fk radnik, fudbal, nis, foto jv vanja keser
Radnik i u drugom kolu remizirao; Ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

Posle remija na startu sezone sa ekipom Metalca, fudbaleri Radnika opet su osvojili jedan bod, pošto je utakmica 2. kola Superlige protiv lazarevačke Kolubare završena rezulatom 1:1 (0:0). Radnik je od 53. minuta igrao sa igračem manje nakon isključenja Oreščanina, ali i pored toga su uspeli da izjednače u drugom poluvremenu i u Surdulicu se vrate sa nerešenim ishodom.

Nije se dugo čekalo na gol u Lazarevcu pošto su domaći iskoristili veliku grešku Jokića i poveli već u 3. minutu. Filipović je prihvatio loptu dodao je do Vučetića koji je iskosa sa nekih 20 metara šutirao i savladao Ranđelovića kome je lopta bila na ruci. Samo 3 minuta kasnije golman Radnika opet je bio na mukama ali je sada bolje intervenisao i sprečio napadača Đenića da se upiše u listu strelaca. Potpunu dominaciju u prvih 15. minuta Kolubara je zaokružila još jednom velikom šansom. Đenić je glavom spustio loptu u prazan prostor za Filipovića koji se našao oči u oči sa Ranđelovićem ali je šutirao preko gola.

Usledio je nešto mirniji period utakmice, da bi u samom finišu obe ekipe imale po jednu lepu priliku za pogodak. U 44. minutu nakon duge akcije domaćina lopta je došla do Filipovića koji je glavom bio za malo neprecizan. Najbolju i jedinu priliku da poravnaju rezultat izabranici trenera Bondćulića imali su u nadoknadi prvog dela kada se Jokić oslobodio svog čuvara nakon kornera, ali je njegov udarac nogom sa 5 metara otiašo iznad gola Puletića.

Pre početka drugog dela utakmice Bondžulić je nezadovoljan izdanjem svog tima izvršio čak tri promene. Ipak, da stvar bude još gora za goste iz Surdulice pobrinuo se Oreščanin koji je u 53. minutu zaradio drugi žuti karton, pa mu je sudija Živković pokazao put u svlačionicu. I pored 10 igrača na terenu fudbaleri Radnika imali su blagu inicijativu koju su krunisali šansom za bogdanovski ali je njegov šut iz kaznenog prostora zaustavio Puletić.

Novu šansu za gol i izjednačenje imao je mladi Milovanović sredinom drugog poluvremena, ali je njegov atak osujetio istrčali golman Lazarevčana. Samo nekoliko minuta kasnije, Puletić je još dva puta intervenisao kada su Lukić i Bogdanovski opet oprobali svoje udarce. Ipak, Puletić je bio nemoćan u 74. minutu kada je Radmanovac nakon kornera rezerviste Lukića bio najviši u skoku i doneo svom timu potpuno zasluženo izjednačenje.

Ulsedio je odgovor igrača Kolubare, a prečka je u 77. minutu spasila Ranđelovića nakon šuta Nikolića sa ivice šesnaesterca. Pokušao je i trener domaćih Đurđević ofanzivnim izmenama da pokrene svoju ekipu, ali se rezultat do kraja utakmice nije menjao.

Radnik je novim remijem stigao do drugog boda u sezoni, dok je novajlija u Superligi, ekipa Kolubara upisala svoj prvi bod.

Fudbalere Radnika već u 3. kolu Superlige očekuje derbi juga, pošto će im rival predstojećeg vikenda u Surdulici biti niški Radnički.

Linglong Superliga, 2. kolo: Kolubara - Radnik 1:1 (1:0);

Stadion: SRC Kolubara

Strelci: Kolubara: Vučetić; Radnik: Radmanovac;

Sudija: Aleksandar Živković

Žuti kartoni: Kolubara: Vasiljević, Vučetić, Radovanović; Radnik: Milovanović, Oreščanin (2);

Crveni kartoni: Radnik: Oreščanin;

Kolubara: Puletić, Janković, Kočović, Vasiljević (od 73. minuta Bakić), Radovanović, Nikolić (od 79. minuta Mladenović), Vučetić, Filipović, Đokić (0d 73. minuta Đuranović), Andrić (od 33. minuta Simić), Đenić (od 73. minuta Škorić);

Radnik: Ranđelović, Stojanović, Jokić (od 46. minuta Malešević), Radmanovac, Bogdanovski, Oreščanin, Nedeljković (od 46. minuta Nedić), Spasić, Subotić (od 69. minuta Dimitrov), Janjić (od 46. minuta Simonović), Milovanović (od 69. minuta Lukić);

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • plava armija

    00:06 // 27. 7. 2021.

    Bravo!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: