Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:44, 24. 11. 2021.

| Sport

Radnik sa igračem manje uzeo tri boda protiv TSC-a

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Radnik
Spasić sa dva gola prekinuo seriju od tri vezana remija ekipe iz Surdulice; foto: M. M.

U zaostaloj utakmici 10. kola Linglong Superlige fudbaleri surduličkog Radnika savladali su ekipu TSC-a rezultatom 2:1 (1:0). Dvostruki strelac za domaće iz Surdulice, koji su od 24. minuta igrali sa igračem manje, bio je Miloš Spasić, dok je utešni gol za goste postigao Stefan Vukić.

Prvi gol Radnik je postigao u 18. minutu, drugi u 86. minutu, dok su gosti uspeli da pogode mrežu u samom finišu meča, u 89. minutu.

Dobar tempo viđen je na startu meča, ali u prvih 15 minuta utakmice nije bilo izglednijih prilika, pošto su udarci završavali u bloku ili su bili lak plen za golmane. Fudbaleri Radnika do prednosti su došli u 18. minutu kada je Janjić posle slobodnog udarca pronašao Spasića, koji je bio najviši u skoku i glavom sproveo loptu u mrežu.

Isti igrač, priliku da duplira prednost imao je i tri minuta kasnije, ali mu je lopta odskočila, pa je nakon šuta završila u spoljni deo mreže.

Problem svojim saigračima napravio je sredinom prvog dela napadač Surduličana Milovanović, koji je u kratkom roku zaradio dva žuta kartona, pa mu je sudija Trifković pokazao put u svlačionicu.

Igrači iz Bačke Topole brojčanu prednost na terenu iskoristili su da do kraja prvog poluvremena stvore dve dobre prilike, ali su i Vukić i Stanojlović bili neprecizni.

Sa ofanzivom su fudbaleri TSC-a nastavili i drugom delu, a prvu priliku imao je Zec u 56. minutu, ali je njegov udarac završio na stativi. Još jednu šansu da donese svom timu izjednačenje propustio je Vukić, koji je iskosa šutirao pored desne stative. Usledio je nešto mirniji period igre, da bi gosti opet pripretili na 15 minuta do kraja utakmice, a opasnost je klizećim startom otklonio Medić.

Pošto igrači sa severa Srbije nisu iskoristili svoje prilike usledila je kazna. Spasić je namestio loptu na nekih 25 metara iskosa i direktno iz slobodnog udarca pogodio gornji desni ugao Filipovića. Do kraja meča ekipa TSC-a uspela je da samo da ublaži poraz, pošto je napadač Vukić ipak uspeo na kraju da se upiše u listu strelaca.

Izabranici Dušana Đorđevića su se ovom pobedom probili na 11. mesto tabele i sada imaju 19 osvojenih bodova. Njih u ponedeljak očekuje i derbi juga, pošto će u na ”Čairu” gostovati ekipi Radničkog.

10. kolo Linglong Superlige: Radnik - TSC  2:1 (1:0)

Stadion: Gradski stadion u Surdulici;

Sudija: Dejan Trifković;

Strelci: Radnik: Spasić (2); TSC: Vukić;

Žuti kartoni: Radnik: Milovanović (2), TSC: Petković, Antonić;

Crveni kartoni: Radnik: Milovanović;

Radnik: Ranđelović, Hodžić, Jokić, Radmanovac, Janjić, Oreščanin, Medić, Nedeljković (od 82. minuta Biber), Spasić, Subotić (od 76. minuta Bjedov) , Milovanović;

TSC: Filipović, Petrović (od 46. minuta Banjac), Antonić, Petković, Varga, Stanojev (od 63. minuta Stojković), Tomanović, Bočkai (od 78. minuta Milićević), Zec, Stanojlović (od 46. minuta Krsmanović), Vukić;

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: