Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:48, 17. 9. 2021.

| Sport

Radnik sa novim trenerom dočekuje Vojvodinu, Bondžulić za svoju smenu krivi sportskog direktora

Autor:Marko Mitić Izvor:Južne vesti
Dušan Đorđević, trener Radnika
Debi večeras protiv Vojvodine od 19 sati; foto: FK Radnik Surdulica

Nakon smene Igora Bondžulića, Fudbalski klub Radnik pred utakmicu sa Vojvodinom koja se igra večeras od 19 sati, zvanično je predstavio novog trenera Dušana Đorđevića. Novi strateg Surduličana imaće težak zadatak na startu, pošto će njegova ekipa u narednih 10 dana odigrati tri prvenstvena meča.

Radnik je pod Bondžulićem pokazao čvrstinu sa samo 5 primljenih golova. U meč sa ekipom Vojvodine, koja ima isti bodovni saldo kao i tim iz Surdulice, ulaze sa novim šefom struke Dušanom Đorđevićem koji je do skoro sa klupe predvodio tim Čukaričkog.

Iznenađen sam organizacijom kluba, same saradnje i komunikacije sa svima u klubu. Ja ću probati da u najkraćem mogućem roku neke svoje ideje, neke svoje zamisli ostvarim, da možda ekipa igra onako dopadljiv, žestok fudbal, napadački fudbal, ali za sve to je potrebno neko vreme. U fudbalu nikada nema dovoljno vremena, sada smo imali bukvalno tri, četiri dana do prve utakmice. Posle Vojvodine sledi nam meč sa TSC-om, a potom idemo na Čukarički i mogu reći da je pred nama težak raspored i uz to imamo puno povređenih igrača - rekao je Đorđević.

Izostanak najboljeg strelca Milovanovića osetio se u poslednjem meču protiv Napretka, ali s obzirom da ni tim Slavoljuba Đorđevića, koji je prošle godine sa Radnikom došao do 6. mesta u prvenstvu i polufinala Kupa, ove sezone ni malo ne blista, te se uloga favorita ne može odrediti.

Dolaskom Đorđevića došlo je i do promene u stručnom štabu. Na poziciji pomoćnog trenera biće njegov dugogodišnji saradnik Miloš Lukić, a u očekuje se novo lice na poziciji kondicionog trenera.


Smena Bondžulića izazvala burnu reakcuju bivšeg trenera

I pored dva vezana poraza, malo neočekivan potez Uprave Radnika, koja je sredinom nedelje smenila trenera Igora Bondžulića. Upravo je to izazvalo dosta oprečnih reakcija, a i sam trener Bondžulić iznenađen je prekidom saradnje, za šta je direktno optužio sportskog direktora Radnika Darka Glišića.

Sramota i skandal. Ne mogu da verujem šta se dogodilo. Ostavio sam Radnik u sredini tabele, dva poraza u sredini tabele ne smeju nikako da budu razlog za smenu. Pozitivna gol razlika, dve pobede i tri remija, odlična saradnja sa igračima, otkrivaju suštinu priče. Smenjen sam, jer nisam hteo da igram po pravilima sportskog direktora Darka Gašića. Trpeo sam njegove opstrukcije od starta da bi na kraju ”servirao” priču o meni Novici i Stanislavu Tončevu - rekao je Bondžulić.

Sam Glišić kaže da je smena došla kako bi klub i igrači napredovali, s obzirom na to da su za dobar rezultat potrebni znanje i radne navike.

Kao klub iz gradića na jugoistoku Srbije, igračima ne nudimo atraktivnu lokaciju, a ni velike finansije. Naša težnja je da im ponudimo razvoj kroz rad i njihovu promociju u fudbalski svet. Zato, mi kao klub, smatramo da je glavna aktivnost i glavni događaj tokom cele naše radne nedelje - trening. A sama utakmica rezultat onoga što ste radili tokom nje. Kroz sam rad u okviru treninga pokušavamo da ostvarimo glavne ciljeve koje imamo, a to su stvaranje pojedinaca i stvaranje tima. Da bi se to ostvarilo potrebne su radne navike i potrebno je znanje. To nismo imali, a verujemo da smo dolaskom novog šefa stručnog štaba Dušana Đorđevića dobili sve to. Na ovaj momenat ne gledamo kao smenu, već kao na prirodnu reakciju kluba koji ima probleme u radu. Nismo smenili, već unapredili klub - rekao je Gašić.

Bondžulić je u prvih 7 utakmica na klupi Radnika zabeležio tri remija, dve pobede i dva poraza, a u Surdulicu je stigao iz ivanjičkog Javora sa kojim prošle sezone nije uspeo da obezbedi opstanak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: