Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:45, 15. 6. 2019.

| Sport

Radnik sa novim trenerom počeo pripreme

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
radnik
Prvi radni dan u Radniku - Slaviša Božičić sa fudbalerima Radnika; foto: FK Radnik

Prozivkom igrača i predstavljanjem novog šefa stručnog štaba, superligaš iz Surdulice Radnik je počeo pripreme za petu uzastopnu sezonu u elitnom rangu. Treći put u Radniku u ulozi trenera je Slaviša Božičić koji se nada da će surdulički tim i dalje prozivoditi talentovane igrače i ostati član Superlige.

Ekipa koja je prošle godine u plej-autu osigurala opstanak u Superligi, posle manje od mesec dana počela je sa radom. Prošla sezona je završena uspešno, smatra prvi čovek kluba Stanislav Tončev.

Velika stvar je da iz ovako male sredine imamo jedini u Superligi reprezentativca u A reprezentaciji, golmana Vasiljevića i jedan smo od četiri kluba čiji su igrači na završnom turniru u Trstu omladinske reprezentacije, mislim na našeg Zlatanovića. Verujem da će to biti podsticaj za sve mlade igrače Radnika u budućem periodu - kazao je Tončev.

Prozivka je poslužila i za promociju novog šefa stručnog štaba Slavišu Božičića kom je ovo treći put da vodi Surduličane.

Što se tiče naših zajedničkih ambicija, Božičić mi je rekao "sa mnom ćete igrati fudbal, ili ćete biti peti ili ćemo se rastati". Volim da rizikujem i eto Božičića na našoj klupi - dodao je Tončev.

Božičić je rođen u Zemunu, a trenersku karijeru započeo je u Milicionaru, potom je vodio Bežaniju, beogradski Sinđelić, Borac iz Banja Luke i Modriču sa kojom je osvojio i titulu prvaka Premijer lige BiH, dok je sa omladinskom selekcijom Crvene zvezde osvojio šampionsku titulu u sezoni 2003/04. Radio je i na Jamajci.

Čast mi je što sam treći put pozvan da budem trener Radnika. Ovo je mnogo veća obaveza za mene jer je klub u višem rangu. Po dolasku ovde vidim jedan novi Radnik, veoma je velika razlika i ovo zaista pokazuje zbog čega je Radnik stabilan superligaš već duže vreme i izbacuje sjajne mlade igrače. Malo je klubova koji to danas rade. Nadam se na ćemo nastaviti tim putem, pa čak i da podignemo lestvicu na viši nivo - kazao je Božičić.

Pored Božičića, stručni štab Surduličana pojačao je i Dejan Arsov na poziciji pomoćnog trenera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: