Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 23. 7. 2017.

| Sport

Radnik se branio i odoleo, remi sa Voždovcem

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnik Čair
Utakmica je igrana bez publike, zbog kazne koju je Voždovac "zaradio" prošle sezone protiv Crvene zvezde; foto: Vanja Keser

Prilično je neverovatno kako su u svim segmentima igre fudbaleri Radnika bili u podređenom položaju u odnosu na Voždovac, a ipak nisu primili nijedan gol. Doduše, nisu uspeli ni da daju, pa je tako utakmica 1. kola Super lige u Beogradu okončana rezultatom 0:0.

Greška odbrane Surduličana u ranoj fazi utakmice mogla je da bude pogubna po njih. Borko Duronjić je prihvatio loptu, koju su domaći preuzeli i poslao je na drugu stranu, ali je Đuro Zec šutnuo pravo u stativu, gde je već bio golman Ognjen Čančarević.

Jedna od retkih prilika za Radnik bila je kada je sam po strani prošao veći deo protivničkih igrača Igor Zlatanović, ali je golman Zoran Popović na vreme istrčao, što je primoralo gostujućeg fudbalera da šutira tik pored gola.

Tokom prvih 20 minuta drugog poluvremena igrači Radnika gotovo da nisu dotakl loptu. Prema statistici, u tom periodu su Beograđani imali preko 90% poseda lopte, pa je neverovatno kako ovakvu dominaciju nisu uspeli da krunišu golom.

Kada su se malo oporavili, gosti su uspeli da priprete Beograđanima, a dve akcije mogle su da dovedu i do drugačijeg ishoda meča. Ipak, u prvoj je lopta išla malo previsoko, dok je druga izgledala vrlo čudno.

Veliki broj fudbalera oba tima našao se u kaznenom prostoru ekipe Ilije Stolice. Prvi šut Surduličana mogao je da završi pod prečkom, pogotovu što je golman promašio loptu, ali je domaći igrač izbacio glavom. Nedovoljno precizno i nedovoljno daleko je to bilo, pa je Nikola Žakula zahvatio i poslao ka golu, ali je Saša Ilić intervenisao glavom uvis, pa su je on i Popović čekali unutar gola. To nije bilo neophodno, jer je ona pala na Kjeremeha, koji je bio sa druge strane mreže i dotakao je glavom, čime je prosledio u ruke golmanu Voždovca.

U nastavku su par zicera ispustili Beograđani, za šta je delom bio zaslužan Čančarević, a delom njihova nepreciznost.

Nakon meča, trener Radnika Simo Krunić istakao je kvalitet Voždovca. On je rekao i da je plan njegovog tima bio je da pokušaju da ih ugroze iz kontranapada, što im je u par navrata i pošlo za rukom, jer su znali da ko prvi postigne gol, odneće i pobedu.

Mi smo morali da damo više nego što smo mogli u ovom trenutku, da bi osvojili ovaj bod, koji je za nas bitan. Bilo je najvažnije da ovu prvu utakmicu ne izgubimo. Ne bih imao šta da zamerim igračima, oni koliko su mogli da pruže u ovom trenutku su pružili, borili su se za svaku loptu. Čestitao bih svojim igračima na osvojenom bodu – kaže Krunić.

Sledećeg vikenda Radnik će imati još teži zadatak, jer će na svom terenu dočekati Vojvodinu, koja je tradicionalno jedan od najboljih timova u zemlji, ali su u poslednje vreme pretrpeli brojne izmene.

Super liga, 1. kolo: Voždovac – Radnik 0:0 (0:0)

Stadion: FK Voždovac, Beograd

Glavni sudija: Zoran Široki

Žuti kartoni: Marko Putinčanin (Voždovac), Frensis Kjeremeh, Nikola Žakula, Aleksandar Gojković, Vladan Pavlović, Filip Ivanović (Radnik)

Voždovac: Popović, Ivković, Gajić, Georgijević (od 63. Stuparević), Zec, Putinčanin, Mihajlov, Ješić (od 76. Filipović), Pavlović, Duronjić (od 63. Mašović), Ćirković

Radnik: Milovanović, Bulatović, Stanković, Kjeremeh (od 78. Stojanović), Radović, Mirosavljević (od 76. Pavlović), Gojković, Pejčić (od 83. Ivanović), Žakula, Čančarević, Zlatanović

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: