Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:32, 13. 3. 2016.

| Sport

Radnik slavio u Ivanjici

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
490x370-fk-radnik-surdulica-1.jpg
Četvrtim pogotkom u sezoni Ovusu je doneo 3 boda Radniku na gostovanju posle tri vezana neuspeha

Fudbaleri surduličkog Radnika pobedili su na gostovanju Javor u Ivanjici rezultatom 1:0 (1:0) golom Samjuela Ovusua u 21. minutu utakmice.

U izuzetno sadržajnom duelu sa mnogo šansi surdulički superligaš ostvario je trijumf posle tri vezana poraza na gostovanjima iako je Javor imao terensku dominaciju i veći deo vremena držao loptu u svom posedu.


Jedini gol na meču delo je ofanzivnog vezista iz Gane u 21. minutu. Ovusu je sjajno prihvatio dubinsku loptu svog saigrača, lako se oslobodio čuvara i matirao Vladana Đogatovića.

Vodeći gol Radnika može se okarakterisati kao kazna za dotadašnje promašaje protivnika. Javor je od starta imao inicijativu, odbrambena linija Surduličana imala je dosta posla, a samo je vezni igrač tima iz Ivanjice Eliomar Silva imao 4 prilike da savlada golmana Ristića.

Posle prvog gola na meču slika na terenu ostala je nepromenjena. Domaći tim je napadao, gosti su se branili i pretili iz kontri. Iz jedne takve situacije surdulički sastav je mogao da duplira prednost. Ovusu je povukao kontru po levoj strani, centrirao desno do Stankovića koji je odložio loptu do Stojanovića, a desetka Radnika je šutirala precizno pod prečku, ali je Đogatović dobrom paradom izbacio loptu u korner.

U poslednjim sekundama prvog poluvremena gostujući tim je imao još jednu šansu. Marković je iz kornera poslao upotrebljiv centaršut, koji je volejom zahvatio Vuković, ali je jak udarac išao pravo u Đogatovića, pa je rezultat do kraja poluvremena ostao nepromenjen - 0:1.


I posle velikog odmora ofanziva Javora nije jenjavala, a kako je meč odmicao dobijala je na intenzitetu.

Fudbaleri Radnika su se skoncentrisali na defanzivu i u toj ulozi su se u potpunosti snašli. Napadi Ivanjičana su delovali dosta dobro, ali završni udarac uglavnom nije bio dovoljnog kvaliteta, a kada bi to bio slučaj čuvar mreže iz Surdulice Borivoje Ristić bi uspešno intervenisao.

U poslednjih 10 minuta usledila je prava opsada surduličkog gola i domaći fudbaleri su u tom intervalu imali dve najbolje prilike u drugom poluvremenu.

Prvo je posle odbitka Milović sa tridesetak metara iz prve pucao izuzetno precizno i jako ali je odlični Ristić još jednom bio na visini zadatka i ukrotio šut štopera Javora.

U poslednjim trenucima meča Stefan Dražić je propustio stopostotnu šansu za remi. Nakon meteža u šesnaestercu gostiju lopta se odbila do napadača ivanjičkog tima, ali je on neometan loše šutirao pravo u golmana.

Bila je to ujedno i poslednja šansa na meču, pa su Surduličani trijumfovali minimalnim rezultatom - 1:0.


Pobedom u meču 26. kola Superlige Surduličani su se probili na 8. mesto na tabeli sa 34 boda i sada su u plej-of zoni, dok je Javor na 9. poziciji sa tri boda manje.

U narednom kolu u Surdulicu gostuje Mladost iz Lučana.

JAVOR - RADNIK 0:1 (0:1)

STADION: Kraj Moravice, Ivanjica

STRELAC: Samjuel Ovusu (0:1) u 21. Minutu

SUDIJA: Novak Simović (Lovćenac)

ŽUTI KARTONI: Crnomarković (Javor), Stanković, Stojanović, Milovanović, Vuković (Radnik)

JAVOR: Vladan Đogatović, Marko Kolaković (od 75. Aleksandar Dimitrić), Nemanja Miletić, Favor Ađuru, Milovan Milović, Marko Docić, Eliomar Silva, Igor Stojaković (od 46. Marko Zečević), Đorđe Crnomarković, Stefan Dražić, Husnidin Gafurov (od 81. Ivan Josović)

RADNIK: Borivoje Ristić, Miloš Milovanović, Slobodan Vuković, Miloš Stanković (od 67. Miloš Simonović), Filip Stojanović (od 74. Marko Vučetić), Lazar Arsić, Slaviša Stojanović, Aleksandar Gojković, Samjuel Ovusu (od 81. Jovan Jovanović), Marko Putinčanin, Miloš Marković 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: