Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:36, 21. 4. 2021.

| Sport

Radnik stao u Beogradu, Zvezda u finalu Kupa

Autor:N. MihajlovićIzvor:Južne vesti
Radnik Surdulica
Crvena zvezda je od starta susreta preuzela inicijativu, a dovoljno o tome govori podatak da je Radnik jedinu pravu šansu u ovom delu igre imao na polovini prvog dela.; foto: Vanja Keser

Fudbaleri surduličkog Radnika nisu uspeli da se plasiraju u finale Kupa Srbije pošto su u polufinalnom duelu poraženi na stadionu “Rajko Mitić” od Crvene zvezde rezultatom 2:1. Izabranici Slavoljuba Đorđevića bili su u zaostatku od dva gola na poluvremenu, ali je na startu drugog dela Makarić doneo nadu gostima. Finiš meča pripao je Surduličanima, ali su fantastični udarci Danoskog i Milovanovića završili na prečki, a sa njima i nade o plasmanu Radnika u finale.

Crvena zvezda je od starta susreta preuzela inicijativu, a dovoljno o tome govori podatak da je Radnik jedinu pravu šansu u ovom delu igre imao na polovini prvog dela. Izabranici Dejana Stankovića su već u 2. minutu stekli prednost, pošto je nakon kornera Kange najviši u skoku bio Milunović i smestio loptu iza leđa Ranđelovića.

Nastavila je Zvezda u istom ritmu, a sjajnu priliku je propustio Falćineli, kada je u situaciji jedan na jedan bolji bio golman Radnika.

Surduličani su se oslobodili pritiska polovinom prvog poluvremena, a najbolju šansu imao je Milan Makarić. Njegov šut sa ivice kaznenog prostora odbranio je Borjan i poslao loptu u korner.

U 34. minutu domaćin je duplirao svoju prednost. Odlično je sa leve strane centrirao Ben, a iz peterca pogodio Dijego Falćineli za 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a na startu drugog dela Radnik je dobio nadu. Stanković se sa desne strane stuštio u kazneni prostor Zvezde. Prevario je Rodića, a potom uspeo da uputi šut ka golu. Sporu loptu je zahvatio Milan Makarić pre Borjana i matirao čuvara mreže Zvezde za 1:2 u 51. minutu.

Ponovo je nakon sat vremena igre pretila Zvezda, ali je sa gol linije glavom intervenisao defanzivac gostiju nakon pokušaja Milunovića i Sanoga. Usledila je dobra šansa da Radnik poravna rezultat, ali centaršut Danoskog nije iskoristio Stamenković, prebacivši gol Borjana iz izgledne situacije.

U završnih 10 minuta viđene su dve najbolje šanse za Radnik. Nakon centaršuta Makarića sa desne strane u 85. minutu, fantastično je loptu prihvatio Danoski i šutirao levom nogom, ali je ista završila na prečki. Nije ovo bio jedini put da se tresla greda ispod severne tribine Marakane. U sudijskoj nadoknadi vremena Stamenković je uputio centaršut, odlično je šutirao Milovanović, ali su Zvezdu penala spasili Borjan i prečka.

Na kraju, Radnik nije imao sreće da kao u ranijim susretima u Kupu uspe da se vrati u meč i izbori jedanaesterce. Međutim pokazao je tim Slavoljuba Đorđevića još jednom zbog čega najprijatnije iznenađenje ovogodišnje fudbalske sezone u Srbiji.

Kup Srbije (polufinale): CRVENA ZVEZDA – RADNIK 2:1 (2:0)

Strelci: Zvezda - Milunović 2, Falćineli 34, Radnik - Makarić 51

Stadion: “Rajko Mitić” Beograd

Sudija: Miloš Đorđić

Žuti kartoni: Degenek, Sanogo, Milunović, Pavkov (Crvena zvezda) – Biber, Spasić (Radnik)

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (od 56. Gobeljić) – Sanogo, Kanga – Ben (od 56. Srnić), Ivanić (od 80. Gavrić), Katai (od 56. Nikolić) – Falčineli (od 74. Pavkov)

RADNIK: Ranđelović – Bogdanovski, Radmanovac, Jokić, Stojanović – Oreščanin (od 64. Danoski), Biber – Stamenković, Subotić (od 71. Milovanović), Spasić (od 64. Bainović) - Makarić

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • KRLE

    23:22 // 21. 4. 2021.

    uuuu ala će zvezda da odvali partizan....

    • Razbibriga

      20:12 // 22. 4. 2021.

      Mani se CRVENE zvezde i Partizana, upisi neki kurs za pismenost ! I, koliko god ,klub iz grada, u kojem zivis, bio slab, logicno bi bilo da ga volis, radujes se ,brines, kritikujes, ljutis se na losu upravu,igrace, ne oznojene dresove ! Ko ce koga razvaliti, nije bitno, fudbal u Srbiji je propao, zahvaljujuci lopovima ,mafijasima, menadzerima, kladionicama i politicarima ! Takvi su u tvojoj Zvezdi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: