Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:03, 14. 5. 2021.

| Sport

Radnik u Surdulici poražen od TSC-a

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
stadion Radnik
Nisu uspeli da dođu 5. mesta i najvećeg uspeha u istoriji kluba; foto: FK Radnik

Fudbaleri surduličkog Radnika poraženi su na svom terenu od TSC-a sa ubedljivih 3:0 u susretu 37. kola Superlige Srbije. Tim Slavoljuba Đorđevića je na ovom meču pokušao da dođe do najboljeg plasmana u istoriji kluba, ali je TSC ipak slavio pa je preoteo petu poziciju timu sa juga Srbije.

Zanimljivo je bilo u prvom poluvremenu susreta u Surdulici, ali golova nije bilo. Gosti su u većem delu susreta imali više od igre, veći posed lopte, ali jednostavno lopta nije htela u gol.

U 22. minutu meča mogao je Radnik do gola, kada je nakon nešto nezgodnijeg prijema Milan Makarić šutirao sa nekih 11 metara ka golu Jorgića, ali je golman gostiju odlično reagovao i sprečio pogodak. TSC je odgovorio odličnim udarcem Zeca, nakon dodavanja Lukića, ali je šut iz kaznenog prostora odbranio golman Ranđelović.

Gosti su potom pretili još koji put, ali je Ranđelović sjajno intervenisao, a udarac Lukića sa ivice kaznenog prostora završio je preko gola. Pre poluvremena opet preti tim Mladena Krstajića udarcem sa distance, ali Ranđelović i to uspeva da ukroti, pa se na odmor odlazi bez pogodaka.

Kako je završeno prvo poluvreme, tako je nastavljeno i u drugom. Ipak, prvu priliku su imali domaći kada je nakon centaršuta sa desne strane Makariću malo nedostajalo da smesti loptu u mrežu Jorgića. U 53. minutu pripretio je i TSC, ali je udarac sa distance Zeca lako uhvatio Ranđelović. Samo minut kasnije, tim Mladena Krstajića je stigao do prednosti. Nakon što je lopta prošla kroz peterac Radnika, Lukić je sjajno asistirao, a povratnu loptu sa ivice kaznenog prostora Jug Stanojev smešta u mrežu razornim udarcem.

Radnik je nakon primljenog gola više držao loptu u nogama, a trener Đorđević je izmenama pokušao da unese novu energiju u svoj tim. Ponovo su gosti imali priliku da postignu gol, ali je Marko Petković loše pokušao da proigra Lukića, a imao je i slobodnog Banjca u boljoj poziciji. Do veće prednosti su gosti ipak stigli desetak minuta pre kraja meča.

Nakon lepog dodavanja u prostor za Lukića koji je šutirao i pogodio stativu, na loptu je naleteo Tumbasević i ona ga je pogodila i završila u mreži Radnika. Samo četiri minuta kasnije, postavljen je i konačan rezultat, a strelac gola bio je Nenad Lukić.

TSC je pretekao Radnik na tabeli nakon ove pobede, pa sada zauzima peto mesto sa 55 bodova, koliko imaju i Surduličani na poziciji ispod.

U poslednjem kolu, Radnik gostuje Čukaričkom, dok će TSC na svom terenu ugostiti Inđiju.

Superliga Srbije 37. kolo: RADNIK – TSC 0:3

Strelci: Stanojev (54. minut), Tumbasević (78. minut), Lukić (82. minut)
Stadion: FK Radnik, Surdulica
Sudija: Andrija Stojanović
Žuti kartoni: Radmanovac (Radnik)
RADNIK: Ranđelović – Bogdanovski, Radmanovac, Jokić, Stevanović – Bainović (od
57. Biber), Oreščanin – Stamenković (od 64. Stojanović), Danoski (od 57. Spasić),
Milovanović (od 72. Lukić) – Makarić
TSC: Jorgić – Petković, Skopljak (od 89. Đakovac), Balaž (od 46. Varga), Petrović –
Tomanović, Banjac (od 77. Tumbasević) – Milićević, Zec (od 85. Santrač), Stanojev
(od 77. Duronjić) - Lukić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rog

    09:01 // 15. 5. 2021.

    Radnik da se vrati sa Sindju da igra lugu.Gde ce Surdulica da igra super lugu a duplo manja od Durlan.Iz kvantiteta dolazi kvalitet.

  • Gosa

    08:56 // 15. 5. 2021.

    Nesme da se namesta.Sve se prati.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: