Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:57, 12. 4. 2021.

| Sport

Radnik u Surdulici protiv Metalca juri treću uzastopnu pobedu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Radnik Zemun
Radnik čeka pobedu protiv Metalca od 2015. godine; Ilustracija; FK Radnik Surdulica

Nakon nove dve vezane pobede, fudbaleri surduličkog Radnika će danas od 18 sati imati šansu da upišu nova tri boda, pošto im u 31. kolu gostuje ekipa Metalca iz Gornjeg Milanovca. Radnik trenutno zauzima 5. mesto na tabeli sa 48 bodova i eventualnom pobedom bi se na tom mestu dodatno učvrstio.

Posle pobeda nad Zlatiborom i Bačkom, izabranici Slavoljuba Đorđevića došli su u poziciju da u većinu utakmica ulaze kao blagi favoriti, pogotovo kada svoje mečeve igraju kao domaćini.

Danas će im u Surdulici gostovati ekipa Metalca, koja je u seriji dva poraza i trenutno se nalaze na deobi 11. mesta sa ekipom Radničkog. Metalac je ove sezone pokazao da i bez obzira što su mlada ekipa, na svakom meču igraju odvažno u pokušaju da postignu gol više od protivnika.

Timu iz Gornjeg Milanovca ovj meč je mnogo važniji jer su im se ekipe koje se bore za opstana baš približile, pa bi povoljan rezultat na stadionu u Surdilici doneo olakšanje pred nastacvak prvenstva. Domaći, sa druge strane verovatno neće mnogo kalkulisati već će pokušati da se što bolje spreme za meč polufinala Kupa protiv Crvene zvezde koji se igra za 10 dana. Vojvodina koja je trenutno 4. na tabeli im beži nedostižnih 12 bodova, pa je jedini način da se Radnik domogne Evrope naredne sezone osvajanjem Kupa.

U jesenjem delu, ovi rivali su podelili bodove, a rezultat je bio 1:1. Inače, polsednji put kada je tim Radnika slavio protiv danaašnjeg rivala je bila daleka 2015. godina, pa će to sigurno biti još jedan dodatni motiv da se osvoje nova tri boda.

Utakmica na "Gradskom stadionu" u Surdulici se igra danas od 18 sati, uz multiprenos na televiziji Arenasport.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: