Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:05, 20. 8. 2021.

| Sport

Radnik u drugom poluvremenu slomio otpor Mladosti i upisao drugi vezani trijumf

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Uroš Milovanović, FK Radnik
Milovanović nastavio golgeterski niz; ilustracija; foto: FK Radnik Surdulica

U premijernom meču 6. kola Superlige, fudbaleri Radnika slavili su na gostovanju u Lučanima protiv Mladosti rezultataom 2:0 (0:0). Oba gola viđena su u drugom delu meča, a strelci za Surduličane, koji su ostvarili drugu vezanu pobedu, bili su Milovanović u 46. i Subotić u 58. minutu utakmice.

Duel dva tima koja su u potpuno različitim raspoloženjima dočekali ovaj meč, otvorio je pokušaj gostujućeg igrača Subotića koji je u 6. minutu šutirao iz daljine. Lopta je nezgodno odskočila ispred golmana Milovića koji nije baš najbolje intervenisao, međutim njegovi saigrači su otklonili opasnost. U 16. minutu opet prete fudbaleri Radnika. Loptu je sa nekih 20 metara iskosa zahvatio Oreščanin, ali je ona otišla malo preko prečke.

Prvu priliku za domaćina imao je Katanić u 20. minutu, do koga je lopta došla nakon odbitka. Napdač Mladosti je šutirao pravo u dobro postavljenog golmana Ranđelovića. U nastavku meča igralo se otvoreno, pokušaji Milovanovića i Spasića nisu bili ozbiljnija opasnost za čuvara mreže tima iz Lučana. Baš kao i u 20. minutu, na isteku 33. minuta opet je šansu za Mladost imao Katanić koji je i ovoga puta šutirao u pravovremeno istrčalog golana surduličkog tima Ranđelovića.

Najbolju priliku za Lučance u prvom poluvremenu imao je kapiten Jovanović, ali je on iz izgledne pozicije, sa nekih 7, 8 metara neprecizno glavom šutirao preko gola. Isti igrač je i u poslednjem minutu prvog dela iskosa šutirao, međutim mladi Ranđelović je još jednom pokazao svoje golmanske kvalitete. I njegov kolega na drugoj strani bio je na velikom ispitu, već u sledećem napadu. Bogdanovski i Lukić su bili u kontranapada 2 na 1, ali je Lukić previše oklevao nakon driblinga, pa je Maksim Milović stigao da interveniše i spreči promenu rezultata u prvom delu.

Samo posle 50 sekundi u nastavku igre, tim iz Surdulice dolazi u prednost, a na trećem uzastopnom meču strelac je bio Milovanović. Branio je Milović prvo šut Spasića, pa onda i Milovanovićev prvi udarac, ali je sa zemlje iz drugog pokušaja mladi napadač Radnika poslao loptu u mrežu i doveo svoj tim u prednost. U 56. minutu svoj šut oprobao je i Bogdanovski, međutim lopta koja je išla po zemlji otišla je pored stative Milovićevog gola.

Da dupliraju prednost fudbaleri Radnika uspeli su u 58. minutu. Milovanović je nakon nove kontre odložio loptu Subotiću koji se namestio i od stative pogodio gol Mladosti. Pokušao je trener domaćih Stefanović izmenama da promeni stanje na terenu, ali njegova ekipa nije uspevala ozbiljnije da pripreti.

Odličnu priliku da smanji prednost Radnika imao je u 80. minutu rezervista Kijvčanin, međutim njegov udarac paradom odbranio je večeras odlični Ranđelović. Samo minut kasnije nova šansa za Mladost. Pokušao je još jedan rezervista, Ivanović, koji je glavom sam sa 5 metara šutirao pored gola.

Do kraja meča nije bilo ozbiljnijih šansi, pa su tako fudbaleri Radnika uspeli da odnesu ceo plen iz Lučana. Tim Igora Bondžulića sada ima 9 osvojenih bodova iz 5 mečeva, dok iz istog broja duela, tim Mladosti nije uspeo da sakupi niti jedan i nalaze se na poslednjem mestu tabele.

Šansu za treći vezani trijumf fudbaleri Radnika imaće naredne nedelje u Surdulici, kada će dočekati subotički Spartak.

Linglong Superliga, 6 kolo: Mladost Lučani - Radnik Surdulica  0:2 (0:0)

Stadion: Gradski stadion u Lučanima;

Strelci: Radnik: Milovanović, Subotić;

Sudija: Milan Stefanović

Žuti kartoni: Mladost: Kos, Jovanović; Radnik: Oreščanin

Crveni kartoni: /

Mladost: Milović, Cvetković, Lambulić, Mićević, Leković, Tumbasević, Jovanović, Baha (od 62. minuta Ivanović), Radivojević (od 71. minuta Gordić), Kos (od 62. minuta Kijevčanin), Katanić (od 62. minuta Babić);

Radnik: Ranđelović, Stojanović, Jokić, Simonović, Bogdanovski, Biber, Oreščanin (od 75. minuta Medić), Spasić, Subotić (od 65. minuta Janjić), Lukić (od 85. minuta Nedeljković), Milovanović;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Misa

    21:51 // 20. 8. 2021.

    Svaka cast uz ovakvog trenera i Evropa!

    • Struka

      22:20 // 20. 8. 2021.

      Ne zaboravi i sportskog direktora i ljude pored njih!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: