Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:22, 12. 4. 2023.

| Sport

Radnik u poslednjem kolu regularnog dela dočekuje Napredak

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
FK Radnik Surdulica
Utakmica u Surdulici igra se večeras od 18 sati; foto: FK Radnik Surdulica

Nakon dva uzastopna poraza minimalnim rezultatom, fudbaleri Radnika će regularni deo Superlige završiti večeras od 18 sati, kada će u Surdulici gostovati Napredak. Trener Slavoljub Đorđević ističe da je njegovom timu svaki naredni susret utakmica sezone, ali i da će pokušati da što više rastereti tim.

Surduličani su na početku drugog dela sezone praktično bili u bezilazanoj situaciji sa svega 8 osvojenih bodova, ali su dobrim igrama u nastavku uspeli ne samo da pobegnu sa dna tabele, već da se pred početak plej-auta aktivno uključe u borbu za opstanak.

Priliku da naprave važan iskorak i izjednače se na tabeli sa ekipom Mladosti iz Lučana imaće protiv kruševačkog Napretka, tima koji se trenutno nalazi na 10. mestu i bez šansi da se domogne plej-ofa.

Poraženi smo u prethodne dve utakmice minimalnim rezultatom. Moji igrači, iako to nije nimalo lako, moraju da podignu glave i nastave dalje da se bore. Sigurno je da se nalazimo u psihoški teškoj poziciji posle dva poraza. Međutim, nemamo izbora, nalazimo se u teškoj situaciji i na meni i mojim saradnicima je da pokušamo da rasteretimo igrače koliko je to moguće kako bi na terenu mogli da pokažu svoj pun potencijal. Verujem u moje igrače, smatram da dobro radimo i da smo i dalje u situaciji da sami odlučujemo o svojoj sudbini - rekao je Đorđević.

Slavoljub Đorđević, Radnik Borba za opstanak se nastavlja; foto: FK RadnikU timu sa juga tokom nedelje bilo je i kadrovskih problema pa Đorđević ne zna da li će moći da računa na Sadika i Radulovića koji su imali temperaturu, ali je svestan da naredne utakmice odlučuju o daljoj sudbini Radnika.

Za nas je svaki naredni susret utakmica sezone i tako moramo da mu pristupimo. U opticaju je još 30 bodova, ima još dosta da se igra. Od dolaska u Radnik imao sam dva cilja. Da u regularnom delu sezone budemo konkurentni, a onda da u plej-autu u duelu sa direktnim rivalima za opstanak probamo da dođemo do cilja. Utakmica protiv Napretka može mnogo toga da odluči, oni jesu fantastična ekipa sa mnogo dobrih igrača, međutim, da ne verujem u svoj tim i pobedu sigurno ne bih ni prihvatio zimus da dođem u Surdulicu - ističe Đorđević.

Dva tima su već odmerila snage u prvom delu sezone, a Napredak je slavio minimalnim rezultatom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: