Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:23, 16. 5. 2022.

| Sport

Radnik upisao treći vezani trijumf i poslao Novi Pazar u baraž za opstanak

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Uroš Milovanović, FK Radnik
Milovanović junak pobede; foto: FK Radnik Surdulica

Iako za fudbalere Radnika utakmica 36. kola Superlige nije imala rezultatski značaj, oni su na gostovanju minimalnim rezultatom 1:0 (1:0) savladali Novi Pazar i poslali taj tim u baraž za opstanak. Pobedonosni gol za tim iz Surdulice u 15. minutu postigao je mladi napadač Uroš Milovanović.

Po tri pobede i remija trenutni je učinak izabranika Dušana Đorđevića u plej-autu koji su još prošle nedelje i matematički izborili opstanak u društvu najboljih. Tim iz Novog Pazara tokom svih 90 minuta bio je bolji rival na terenu, a u uvodnim minutima utakmice da domaći tim dođe u vođstvo sprečio je golman Radnika Ostojić, koji je intervenisao nakon udaraca Mujezinovića i Čečarića.

Iz prve šanse gosti stižu i do prednosti. Spasić je u 15. minutu odložio loptu za Hodžića, on je u kaznenom prostoru pronašao Milovanovića koji se oslobodio svojih čuvara i loptu poslao u mrežu golmana Vujanca.

Najbolju šansu da dođu do gola igrači Novog Pazara propustili su u 22. minutu sa bele tačke. Medić je igrao rukom u kaznenom prostoru, sudija Šegrt je pokazao na penal, ali je Čečarićev udarac nogom zaustavio Ostojić.

Pazarci su nastavili da pritiskaju, Surduličani čekali svoju priliku iz kontranapada, a iz jedne takve situacije Spasić je pogodio prečku protivnika.

Apsolutnu nadmoć tim Tomislava Sivića nije uspeo da kruniše golom ni u drugih 45 minuta, iako su imali nekoliko izglednih prilika. Međutim, Ostojić se pokazao kao dostojna zamena za suspendovanog Ranđelovića, ali su mu u tome pomogli i domaći fudbaleri koji nisu imali koncentraciju u završnicama napada.

Radnik pred poslednje kolo plej-auta ima 48 osvojenih bodova i nalazi se na 9. mestu tabele, dok će ekipa Novog Pazara opstanak u Superligi morati da izbori kroz baraž, pošto na kolo do kraja imaju 4 boda manje od Mladosti iz Lučana.

U poslednjoj utakmici u ovoj sezoni, Radniku će u Surdulici narednog vikenda gostovati Kolubara.

Linglong Superliga 36. kolo: Novi Pazar - Radnik 0:1 (0:1)

Stadion: Gradski stadion u Novom Pazaru;

Sudija: Jovan Šegrt;

Strelci: Radnik: Milovanović;

Žuti kartoni: Novi Pazar: Pavišić, Lončar; Radnik: Lukić;

Crveni kartoni: /

Novi Pazar: Vujanac, Joksimović, Pavišić (od 46. minuta Rubežić), Zimonjić, Vlajković, Lončar (od 76. minuta Islamović), Jokić (od 86. minuta Tijub), Mujezinović, Mustafa, Dimić, Čečarić (od 76. minuta Maksimović);

Radnik: Ostojić, Stojanović, Jokić, Radmanovac, Hodžić (od 59. minuta Bogdanovski), Babić, Medić, Duronjić (od 59. minuta Janjić), Subotić (od 64. minuta Lukić), Spasić, Milovanović (od 90. minuta Dimitrov);

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: