Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:04, 17. 4. 2021.

| Sport

Radnik vodio, pa izgubio u Beogradu - Ranđelović odbranio dva penala

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
kostic, fk radnik, fudbal, nis, foto jv vanja keser
Prvi golman se povredio, ali je zato rezervni odbranio 2 penala; Ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

Fudbaleri surduličkog Radnika poraženi su u Beogradu od Crvene zvezde. Utakmica na stadionu “Rajko Mitić” odigrana u okviru 32. kola Superlige Srbije završena je rezultatom 2:1, nakon preokreta Beograđana.

Zvezda je od početka krenula ofnazivno, a već posle nekoliko minuta šansu je imao Mirko Ivanić, ali je loše zahvatio loptu, te je pokušaj propao. Ovo nam je odmah nagovestilo dobar fudbal, što smo i videli u nastavku. Briljirao je na golu gostiju Ivan Kostić i zaustavljao sve pokušaje Crvene zvezde. Ipak, u jednom sudaru sa Sanogom on se povredio pa je na teren morao Stefan Ranđelović od 18. minuta.

On je samo nastavio u Kostićevom ritmu. Nakon što je u svom kaznenom prostoru Stojanović igrao rukom, a domaći dobili kazneni udarac i novi čuvar mreže se istakao. Sjajno je u 24. minutu odbranio penal Filipu Falku, pa je ostalo 0:0.

Tim Slavoljuba Đorđevića odlučio se za čekanje svoje šanse iz kontranapada, a jedna takva došla je u 34. minutu. Dugu loptu u prostor prema Urošu Milovanoviću loše je ka Borjanu vratio Pankov. Milovanović je to iskoristio, prevario čuvare i pogodio za prednost gostiju od 34. minuta. Do poluvremena se ništa nije promenilo, Zvezda je propuštala prilike, pa je Radnik vodio nakon prvih 45 minuta.

U nastavku je ipak tim Dejana Stankovića materijalizovao veći posed lopte i više udaraca ka golu Radnika. Još jednom je Zvezda pokazala da je prekid njeno veliko oružje. Veljko Nikolić je sjajno izveo korner u 54. minutu, a u petercu je skočio Sanogo i glavom poslao loptu u mrežu za izjednačenje. U nastavku je Slavoljub Đorđević na teren poslao i Milana Makarića, koji je ostao na klupi verovatno kako bi bio svež za polufinale Kupa. Surduličani su sa njim na terenu imali par pokušaja sa distance.

Na drugoj strani, dobila je Zvezda novi penal, ali je pravi heroj susreta Stefan Ranđelović. Nakon odbrane Falku u prvom delu, sada je “skinuo” penal I Ivaniću, te u 72. minutu i dalje čuvao Radniku egal. Beograđani su do kraja uspeli da dođu do trijumfa, a Mirko Ivanić se iskupio za neuspešan jedanaesterac. Sjajno je reprezentativac Crne Gore kombinovao sa Nikolićem, odigrali su dva dupla dodavanja, a onda je Ivanić u situaciji jedan na jedan matirao Ranđelovića i ostavio sva tri boda na stadion “Rajko Mitić”.

Zvezda je ubedljivo prva na tabeli sa 92 boda, nakon 32 odigrana susreta, dok je Radnik na poziciji pet, sa 48 osvojenih bodova. Isti klubovi sastaće se u sredu, u okviru polufinala Kupa, a susret se takođe igra u Beogradu i počinje od 17 sati.

Superliga, 32. kolo: Crvena zvezda - Radnik 2:1

Stadion: Stadion “Rajko Mitić” Beograd

Sudija: Novak Simović

Strelci: Radnik - Milovanović 35, Zvezda - Sanogo 54, Ivanić 85.

Žuti kartoni: Stojanović, Bainović (Radnik), Milunović (Crvena zvezda)

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Pankov (od 46. Milunović), Degenek, Rodić – Sanogo (od 69. Petrović), Nikolić – Gavrić (od 46. Vukanović), Ivanić, Falko (od 46. Pavkov) – Falčineli (od 69. Bakajoko).

Radnik: Kostić (od 18. Ranđelović), Jokić, Radmanović, Lukić (od 56. Makarić), Bogdanovski, Radmanović, Danoski (od 56. Spasić), Stamenković, Biber, Stojanović, Milovanović (od 71. Subotić), Bainović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Саша мераклија

    19:44 // 19. 4. 2021.

    Свака част за приказану игру и борбеност играчима Радника, браво за Ранђеловића, Макарића...

  • Cigani

    20:28 // 18. 4. 2021.

    Pa kad će ako ne u poslednjih 5 minuta... Čak ni 2 penala im nisu pomogla. A iz 2 u 1 i da ne komentarišem. Lako je nabediti na Borac iz Čačka...

  • Krle

    15:31 // 18. 4. 2021.

    Zbezda nije dala 2 penala, plus iz igre promašila prazan gol. Ko da imaju dve leve noge.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: