Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:22, 10. 1. 2012.

| Sport

Radovi na stadionu teku prema planu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
stadion, 8.januar, fk radnicki
Stadion slikan 8. januara; foto: facebook.com/radnickinisfk

U toku je završetak grubih radova na stadionu Čair, a svi radovi se odvijaju planiranom dinamikom, kaže Miomir Pešić, koordinator projekta rekonstrukcije stadiona u Nišu.

Radovi na stadionu idu svojim tokom, a polako u Čairu "niče" novi niški sportski objekat. Rekonstrukcija je započeta još krajem marta prošle godine, a kako je rekao Miomir Pešić, svi radovi idu planiranim tokom.

- U toku je zatvaranje objekta, montaža svih tih šupljih ploča, tribina, testerastih nosača. Posle toga krećemo sa zidanjem, posle ide unutra hidroizolacija, malterisanja, a sve ide po dogovorenoj dinamici. Slede maksimalni radovi unutra, grubi instalaterski radovi što podrazumeva toplifikaciju, vodosnabdevanje, gasifikaciju, kompetne elektro radove. To je takođe sve po dinamici koja se poštuje. Za sada je postavljen vodovod i kanalizacije do kote nula-nula, krenulo se dalje po višim etažama - rekao je Miomir Pešić.

Kako se navodi na sajtu Grada Niša, nakon rekonstrukcije stadion će imati mesta za 18.151 gledaoca, 120 mesta u VIP loži i 50 mesta za novinare.

- Nema problema oko radova na stadionu. Ušli su i podizvođači radova. Fabrika betona radi, isporučuje tu betonsku galanteriju i armatura redovno stiže. Iskreno, za sada to sve ide kako treba - rekao je Miomir Pešić, koordinator projekta.

Pešić je krajem novembra prošle godine za Južne vesti izjavio da "sve zavisi od vremena što se tiče dinamike, broja radnika i koliko sve ide dobro".

- Grubi radovi još nisu gotovi. Treba da se zatvori objekat. U grube radove spada i bočno potpuno zatvaranje objekta, a to očekujemo za nekih mesec i po dana. Sve to je u potpunosti sa nekom dinamikom koja je dostavljena od strane izvođača. Redovno, dnevno pratimo, imamo stalne sastanke sa izvođačima i podizvođačima, kao i kontrolne sastanke. Grad ima potpuni nadzor i ja kao koordinator projekta dnevno sam inforisan kako se i šta radi. Za sada nema problema - dodao je Pešić.

Niš će od 15. januara biti domaćin Evropskog prvenstva za rukometaše, a radovi na severnoj tribini stadiona neće smetati bezbednosti učesnika i gledalaca šampionata.

- Između stadiona i hale je sve sređeno. Bili su predstavnici obezbeđenja Ministarstva policije i iskontrolisali su sve što su tražili. Ne može da se desi da nađe neki kamen, mi smo sve izbetonirali. Asfaltirali smo ono što neće biti rušeno posle da ne bismo pravili neke dodatne troškove. Stadion je poptuno ograđen, tako da smo dobili "zeleno svetlo" što se tiče bezbednosti iz pravca Zetske ulice - kazao je Miomir Pešić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zoca

    15:13 // 22. 3. 2012.

    bese bice gotov do proleca sad do avgusta.Plasim se da ovim prica nije zavrsena...

  • Luka Laban

    18:53 // 17. 1. 2012.

    Hoce li se zameniti semafor !!!

  • Djoka

    14:33 // 11. 1. 2012.

    a Jer isplatise radnike

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: