Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 7. 6. 2022.

| Sport

Radovi na stadionu u Leskovcu usporeni, gradonačelnik se nada da će biti gotov pre roka

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Stadion Leskovac
Radovi usporeni zbog problema sa dovodom vode; foto: M. M.

Do pre nekoliko nedelja sve je išlo neverovatnom dinamikom, radilo se i nedeljom, dok poslednjih dana primećujemo znatno manji broj radnika i mašina - tako Leskovčani opisuju trenutno stanje na stadionu. Ipak, gradonačelnik Goran Cvetanović ističe da je optimista, pa se nada da će kompletni radovi biti zavšreni do kraja ove godine.

Kako Južne vesti saznaju, na stadionu su nastali određeni problemi sa dovodom vode, pa se trenutno samo izvode radovi koji nemaju dodirnih tačaka sa vodom.

Da su radovi usporili, kao i da je mnogo manje radnika i mašina na stadionu potvrđuju i oni koji svakodnevno prolaze pored stadiona, ali i oni koji žive u blizini 20220607_094146 Gradonačelnik Cvetanović optimista - nada se da sve bude završeno do kraja godine; foto: M. M.

Nedeljom se više ne radi. Nismo mnogo upućeni, ali čuli smo da tu ima nekih problema. Možda je ovih skoro godinu dana od kako je počela gradnja bilo previše ljudi i možda se radilo ubrzano, što se primećuje, ali da su radovi usporeni u odnosu na pre je činjenica - tvrde Leskovčani koji žive blizu stadiona.


Cvetanović po navici - optimista

Određeni problemi kojih ima na stadionu, manjak radnika i mašina gradonačelniku Cvetanoviću ipak ne predstavljaju problem da nastavi da pomera rokove za završetak gradnje, a, kako kaže, nada se da će Leskovac nov, moderan stadion dobiti do kraja godine.

Tamo svakog dana možete da vidite veliki broj radnika, mašina i tako je od kako su radovi krenuli. Znate da po projektu stadion treba da bude završen do februara, eventualno marta 2023. godine, ali ja sam optimista da to sve može da bude urađeno do kraja tekuće godine - rekao je Cvetanović.

Investicija vredna 2,4 milijarde evra nakon završetka gradnje moraće i da se održava, a prvi čovek Leskovca više puta je ponavljao da će verovatno biti formirano posebno telo koje će brinuti o stadionu. Za prvog čoveka tog tela najverovatnije će biti postavljen od skora gradski većnik Aleksandar Pejčić. Stadion Leksovac U čijoj će nadležnosti stadion biti nakon završetka još nije poznato; foto: Grad Leskovac

Novi stadion, kako je ranije rečeno, biće izgrađen po svim UEFA standardima, sa kapacitetom od 8.136 sedećih mesta.


Domaćini zbog gradnje igraju u komšiluku

Dok stadion ne bude završen fudbaleri GFK Dubočice u prvom delu sezone 2022/23. svoje protivnike u Srpskoj ligi Istok dočekivaće u Mrštanu, dok će fudbalerke Lavice nastaviti da kao domaćini igraju na stadionu FK Sloge.

Gradnjom stadiona ometeni su i fudbaleri Leminda, osvajači Međuopštinske lige, čije su prostorije i svlačionice srušene, pa su se na raznorazne načine snalazili kako bi igrali na svom stadionu. Međutim, s obzirom na to da su izborili plasman u viši rang takmičenja, ostaje pitanje da li će uspeti da pronađu rešenje da i u Jablaničkoj ligi igraju na domaćem terenu.

Podsetimo, krajem februara prošle godine poverenje Kancelarije za javna ulaganja da gradi novi stadion dobio je konzorcijum nekoliko firmi na čijem čelu se nalazi novosadski GAT, zvanično rušenje ograde počelo je 10. marta, dok se sa radovima na izgradnji novog stadiona počelo u julu.

Samo 3 meseca od početka radova gradonačelnik Leskovca dao je i prognozu da se kraj radova očekuje do februara 2023. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    15:59 // 12. 6. 2022.

    Bacene pare!

  • Adolf

    09:02 // 8. 6. 2022.

    Od svakog propalog projekta leskovacki faraon je bogatiji za milion evra!

  • Luka

    20:19 // 7. 6. 2022.

    Izrecena rec nema vise nikakvu tezinu niti vuce sa sobom osecaj odgovornosti. Svako moze da izjavi apsolutno bilo sta... Strasno...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: