Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:01, 13. 2. 2022.

| Sport

Remi Dubočice i Metaloplastike na startu plej-ofa

Autor:Marko MitićIzvor:Juže vesti
RK Dubočica 54
Golman Metaloplastike uz pomoć stative doneo bod svom timu; foto: M. M.

Nakon prolaska u četvrfinale Kupa, rukometaši Dubočice nastup u plej-ofu Arkus lige započeli su remijem protiv šabačke Metaloplastike, pošto je utakmica u leksovačkoj ”Hali sportova” završena rezultatom 24: 24 (12:12). Imao je Atanasković na nekoliko sekundi do kraja priliku da donese pobedu Leskovčanima, ali je golman ekipe iz Šapca uz pomoć stative doneo gostima bod.

Pred više od 1.500 navijača ”Vukovi” nisu uspeli da pobede dvostrukog evropskog prvaka, ali su pokazali da će u doigravanju igrati bitnu ulogu. Utakmica je obilovala preokretima, a koliko je bila izjednačena govori i to da je 2 gola bila najveća prednost obeju ekipa.

Blagu prednost domaći na svom kontu imali su do 20. minuta, kada su poveli sa 9:7, ali su rukometaši Metaloplastike uspeli da na poluvvreme odu sa 12:12. Do 50. minuta rezultatska klackalica, Šapčani su uspeli da povedu sa 21:19, ali sa 3 vezana pogotka domaći opet prelaze u vođstvo.

U poslednji minut utakmice ušlo se nerešenim rezultatom 23:23, Leskovčani su golom Grubića stekli gol prednosti, ali se na drugoj strani Dakić revanširao. Ostalo je više od 30 sekundi za napad Dubočice, a na nekolio sekundi do kraja, pobedu je pokušao da im donsese Atanasković, čiji je šut sa 9 metara uz pomoć stative odbranio kapiten Metaloplastike i doneo bod svom timu.

Za igrača utakmice proglašen je golman Dubočice Aleksandar Gašić, koji je u finišu imao par bitnih intervencija. Zapaženu rolu na drugoj strani imao je i Arsić, pored čijeg imena je na kraju stajalo 10 odbrana.

Svoj naredni meč u plej-ofu izabranici Saše Pejčića odigraće već u sredu, 16. februara, kada će u Kragujevcu gostovati ekipi Radničkog.

Plej-of Arkus ligre 1. kolo: Dubočica 54 - Metaloplastika 24: 24 (12:12)

Dvorana: SRC Dubočica;

Sudije: Goran Kovač - Srđan Milosavljević (Kosovska Mitrovica)

Isključenja: Dubočica: 10 minuta; Metaloplastika: 10 minuta;

Sedmerci: Dubočica: 6(5); Metaloplastika: 6(4);

Dubočica: Gašić (5 odbrana), Cvetković 1, Radulović 1, Marinković, Grubić 1, Pavlović D. Aleksandar, Mađar, Mitrović, Spasić 2, Matović 1, Atanasković 9, Adamović 2, Ristović, Pavlović V. Aleksandar 2, Anđelković 5, Kocić (8 odbrana);

Metaloplastika: Pavković, Dodić 1, Karić, Jevtić, Milovanović, Ćosić, Srdanović 2, Mitrković 1, Mohamed Azis 4, Arsić 10 odbrana, Damjanović, Terzić, Milenković 3, Mešter 6, Dakić 7;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: