Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:10, 19. 7. 2021.

| Sport

Remi u Surdulici, gosti iz Gornjeg Milanovca odneli bod

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Fk Radnik
Mreže ostale netaknute; Ilustracija;foto: Dejan Mirčev

I pored velikog broja prilika na obe strane, utakmica 1. kola Superlige između Radnika i Metalca završena je najnepopularnijim rezultatom 0:0. Imali su šanse Surduličani da dođu do sva tri boda, ali je lopta po jednom pogađala stativu i prečku. Međutim, i gosti iz Gornjeg Milanovca imali su nekoliko izglednih prilika koje nisu realizovali.

Vrlo dinamična utakmica viđena je u prvih 30 minuta utakmice, ali su šanse izostale usled učestalih grešaka u predaji lopte. Imao je Radnik nekoliko poluprilika, ali nisu uspeli da bliže ugroze gol Metalca. Prvu šansu na meču imali su gosti, kada je, nakon odbitka, lopta došla do Cvetkovića koji je slabijom levom nogom šutirao, ali je Ranđelović dobro bio postavljen. Isti igrač probao je i nekoliko minuta kasnije kada je lopta završila u spoljnom delu mreže.

Umalo da gosti dođu do prednosti u 40. minutu kada je golman Surduličana Ranđelović poklonio loptu Prestižu koji nije baš najbolje prihvatio loptu pa je čuvar mreže domaćih stigao da se ispravi. Jedini šut u okvir gola Radnik je uputio tek u poslednjem minutu, kada je Jokić posle šuta Subotića promenio pravac lopti, ali je ona završila u naručju golmana Savića.

I na početku drugog dela Metalac je bio konkretniji tim. Krajišnik je u 50. minutu prihvatio loptu na sredini terena, povukao je i šutirao sa distance, ali je lopta završila za malo pored gola već savladanog Ranđelovića. Golman domaćina intervenisao je u 60. minutu kada je iz daljine šutirao Odada. Već u 64. minutu nove dve šanse za tim Žarka Lazetića, ali je rezultat ostao nepromenjen, pošto je udarac Šarića otišao pored gola, a udarac Krajišnika je u korner odbio golman Radnika.

Uzvratio je konačno i tim Igora Bondžulića. Igrao se 68. minut kada je lopta, nakon centaršuta Stojanovića, pala na glavu rezervisti Milovanoviću koji je za malo bio neprecizan, pošto je lopta pogodila stativu. Samo dva minuta kasnije tresao se opet okvir gola golmana Metalca. Subotić je iz slobodnog udarca šutirao, Savić se ispružio, ali nije uspeo da dodirne loptu koja je završila na prečki.

Poslednju šansu na meču imao je tim Metalca, nakon što je Kokir sa leve strane pronašao Prestiža, ali je njegov udarac glavom defanzivac izbacio u korner. Na kraju, remi bez golova na stadionu u Surdulici.

U 2. kolu ekiipa Radnika do prve pobede u novoj sezoni pokušaće da stigne protiv novajlije u ligi, ekipe Kolubare iz Lazarevca.

Linglong Superliga, 1. kolo: Radnik - Metalac 0:0

Stadion: Gradski stadion u Surdulici;

Strelci: /

Sudija: Novak Simović;

Žuti kartoni: Radnik: Milovanović; Metalac: Prestiž, Milićević, Krajišnik, Odada;

Radnik: Ranđelović, Jokić, Radmanovac, Stojanović, Bogdanovski, Oreščanin, Lukić (od 68. minuta Biber), Spasić, Subotić (od 92. minuta Petrović), Nedeljković (od 68. minuta Medić), Janjić (od 56. minuta Milovanović);

Metalac: Savić, Milićević, Stojić, Vasiljević, Vlalukin, Odada, Krajišnik, Nikolić (od 86.minuta Grbović), Prestiž, Cvetković (od 78. minuta Kokir), Šarić (od 78. minuta Katanić)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: