Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:02, 27. 2. 2021.

| Sport

Rezervisti doneli pobedu Radniku protiv Javora

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Fk Radnik
Pobeda Radnika; Ilustracija; foto: Dejan Mirčev

Poraza od Partizana u Beogradu nije mnogo uticao na Surduličane, pa su se fudbaleri Radnika vratili odličnim rezultatima - na "Gradskom stadionu" u Surdulici u 24. kolu Linglong Superlige savladali su ekipu Javora sa 2:0 (0:0). Ovom pobedom Radnik je opet na tabeli preskočio Radnički i sa 35 bodova trenutno se nalaze na 8. mestu.

Nije viđena u Surdulici lepršava igra, a u prvih pola sata okršaj je ličio na šahovsku partiju dvojice trenera. Šansu da Javor dođe u vođstvo u 34. minutu propustio je Dokure, koji se iznenada našao na nekoliko metara sam ispred Kostića, ali je šutirao preko gola. Uzvratio je Radnik preko Bondanovskog, čiji je udarac završio iznad gola gostiju.

Već u prvom minutu nastavka je sa velike razdaljine po lopti opalio Rušević, ali je Kostić tu loptu odbio u korner. U 60. minutu na terenu se pojavio i najbolji igrač Javora ove sezone, čiji je izostanak iz prve postave bio iznenađenje koje je spremio Bondžulić.

Imali su gosti i u 64. minutu veliku šansu nakon kornera da dođu do vođstva, ali je iz neposredne blizine Ostojić glavom promašio gol Surduličana.

Pošto su svoje izgledne prilike propustili Ivanjičani, usledila je kazna - Dansoki je proigrao rezervistu Milovanovića koji je samo nekoliko minuta pre toga ušao na teren, a ovaj je lepo prihvatio loptu i matirao Lazovića za prednost svoje ekipe. Veliku priliku da Radnik duplira prednost imao je nekoliko minuta kasnije i Lukić, ali je sada Lazović dobro intervenisao.

Ipak, tačku na ovaj meč stavio je još jedan igrač iz Surdulice kojeg je sa klupe na teren poslao trener Đorđević. Makarić je uposlio na levoj strani Danoskog, koji drugom asistencijom pronalazi Subotića kome nije bilo teško da zatrese mrežu Javora i tako osigura pobedu svom timu.

Nakon ovog trijumfa Radnik je opet došao do 8. pozicije i 35 bodova. Javor je ovim porazom ostao na učinku od 28 bodova, i opet su im se ekipe sa dna tabele primakle.

Surduličani će novu šansu za pobedu imati u sredu 3. marta kada će na svom stadionu dočekati još jednu ekipu koja se bori za opstanak, a to je tim iz Novog Pazara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: