Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:50, 14. 5. 2022.

| Sport

Rukometaši Dubočice dočekuju šampiona, oproštaj kapitena Marinkovića

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
andrija atanaskovic RK Dubocica leskovac
Marinković u Dubočici prveo 17 godina, 12 sezona "Vukove" predvodio kao kapiten; foto: Vanja Keser

Nakon bledog izdanja u Pančevu, rukometaši Dubočice u leskovačkoj ”Hali sportova” u nedelju, 15. maja, od 19 sati, ugostiće ekipu Vojvodine koja je već obezbedila novi naslov prvaka države. Utakmica 12. kola doigravanja biće i oproštajna za kapitena ”Vukova” Aleksandra Marinkovića, koji posle 27 godina završava svoju rukometnu karijeru.

Leskovčani se trenutno nalaze na 6. mestu u plej-ofu, sa malim izgledima da se domognu željenog 4. mesta, ali će pokušati da ekipi Vojvodine pruže jak otpor. Izabranici Saše Pejčića imaće dodatni motiv pošto će to biti poslednja utakmica u karijeri za dugogodišnjeg kapitena tima iz Leskovca.

Aleksandar Marinković za Dubočicu je debitovao davne 1995. godine sa 17 godina, a oproštajni meč igraće protiv kluba u kojem je proveo tri i po godine svoje karijere.

Dubočica je moj klub, moj otac je igrao za nju, sada i sinovi moje sestre takođe igraju. Želja je bila da se protiv Vojvodine oprostim u finalu Kupa, ali to se nije desilo. Bilo je mečeva protiv Metaloplastike i Partizana gde je hala bila puna, ali sam se odlučio da ipak to bude Vojvodina, jer je to klub gde sam proveo nekoliko sezona i koji se takođe nalazi u mom srcu - rekao je popularni Šegi.

Ističe da je u svom klubu, Dubočici, proveo čak 17 sezona, da je 12 godina bio kapiten, te da neće biti nimalo lako završiti igračku karijeru.

Osim Dubočice i Vojvodine, Marinković je tokom karijere nosio i dresove BSK-a iz Bujanovca, kao i Vranja, a u svojim najboljim danima bio je i nadomak reprezentativnog dresa. Dodaje i da je izuzetno ponosan što Dubočica još jednu sezonu završava u samom vrhu srpskog rukometa.

Osim meča sa timom iz Novog Sada, Leskovčane do kraja sezone očekuje gostovanje Partizanu, dok će u poslednjem kolu dočekati Rudar iz Kostolca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: