Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:38, 17. 8. 2022.

| Sport

Rukometaši Dubočice na polovini priprema za novu sezonu, iz kluba kažu cilj gornji deo tabele

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
RK Dubočica
Cilj u novoj sezoni ulazak u top 8; foto: M. M.

Do početka prvenstva u ARKUS Superligi ostalo je još tačno mesec dana, a za novu sezonu u društvu najboljih pripremaju se rukometaši leskovačke Dubočice. I dok se kostur ekipe polako sklapa, sportski direktor Aleksandar Marinković kaže da je cilj ”Vukova” ove sezone plasman među 8 najboljih timova, ali ističe da će ukoliko se ukaže prilika za nešto više to pokušati da iskoriste.

Iako su od prošle sezone očekivali mnogo više, na kraju 6. mesto u plej-ofu i plasman na fajnal-for Kupa pokazali bili su realan domet Leskovčana. Pripreme za novo prvesntvo, u kome će za razliku od prethodnih sezona liga biti jedinstvena sa 14 klubova, zvanično su počele 1. avgusta, a u klubu su zadovoljni onim kako se igrači ponašaju na treninzima, pa se nadaju da će se to kasnije odraziti i na rezultate u prvenstvu. RK Dubočica Prva kontrolna utakmica protiv Radničkog 20. avgusta; foto: Arkus liga

Biće ove sezone mnogo teže, liga je jedinstvena sa 14 umesto dosadašnjih 16 klubova, 4 ispdaju. Nijedna utakmica neće biti laka, mi smo ove sezone dosta promenili roster, neki igrači su otišli, doveli smo ono što nam treba. Ambicije su da budemo u top 8 gde nam je mesto što smo prethodnih sezona pokazali. Videćemo kakvo nam je prolazno vreme na polusezoni, ako se ukaže šansa i za viši plasman, pokušaćemo da je iskoristimo - kaže Marinković.

Dubočicu već u subotu, 20. avgusta, čeka i prvi test meč, a protivnik u Kragujevcu biće Radnički. Sledi put za Severnu Makedoniju i učešće na turniru u Prilepu od 26. do 28. avgusta, pa početkom septembra i turnir u Valjevu. Generalnu probu nedelju dana pred početak prvesnstva, 9. septembra, izabranici Saše Pejčića odigraće protiv novog superligaša Topličanina u Leskovcu.


Milićević i Radosavljević zadužili dres Dubočice

Nakon Nemanje Milovanovića, golmana Stefana Arđelana, kao i nekoliko igrača iz Leskovca Dubočicu su pojačali još jedan bek Aleksandar Milićević i desno krilo Strhinja Radosavljević. RK Dubočica Milićević u Leskovac stiže iz banjalučkog Borca; foto: RK Dubočica

26-godišnji Milićević u Leskovac stiže iz prvaka Bosne i Hercegovine, banjalučog Borca, a pokriva pozicije srednjeg i levog beka. Društvo Lazaru Anđelkoviću na desnom krilu ove sezone praviće Danijel Radosavljević, momak rođen 2000. godine, a pre dolaska u Dubočicu igrao je za Priboj, Novi Pazar i Jugović iz Kaća.

Ono što i po rečima sprtskog direktora nedostaje jeste još jedan levoruki igrač na poziciji desnog beka. Ipak, Mariković ističe da sa tim igračem neće žuriti, ali i da neće dovoditi igrača koji ne odgovara ambicijama kluba.

Pozicija desnog beka nam je deficitarna, ako se ukaže prilika sigurno ćemo da dovedemo igrača na toj poziciji. Međutim, nećemo po svaku cenu da dovodimo, to mora da bude igrač koji će da pravi rauliku. Na toj poziciji imamo i mladog Dušana Denića, pokušaćemo da mu damo što više minuta, tako da ako takvog igrača nema na tržištu, igraćemo sa onim što imamo - kaže Marinković.

Klub su tokom letnje pauze napustili golman Aleksandar Gašić, desno krilo Aleksandar Pavlović, kao i bekovi Nikola Grubić i Nikola Matovića.

Podetimo, Dubočica će sezonu u Superligi 17. septembra pred svojim navijačima otvoriti utakmicom protiv Obilića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: