Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:57, 10. 5. 2023.

| Sport

Rukometaši Dubočice pobedom nad Vojvodinom sezonu u ARKUS ligi završili na 5. mestu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Rk Dubočica
Savladna oslabljena Vojvodina; foto: RK Dubočica

U zaostaloj utakmici 24. kola ARKUS lige rukometaši Dubočice savladali su u leskovačkoj Hali sportova rezervni sastav Vojvodine rezultatom 33:25 (15:10). Izabranici Đorđa Teodorovića su tom pobedom sezonu u najjačem rangu zauzeli 5. mesto i tako ostvarili istorijski uspeh.

Pre poslednje utakmice u regularnom delu sezone Leskovčanima je i jedan bod bio neophodan da dođu do mesta koje bi im eventualno već sledeće sezone donelo plasman za evropska takmičenja. Taj posao bio im je dodatno olakšan pošto je višestruki šampion Srbije i ovogodišnji finalista EHF Evropkupa nastupio u rezervnom sastavu.

”Vukovi” su otpor mladih momaka iz Novog Sada slomili na kraju prvog i startu drugog poluvremena, poveli sa 20:12, a do dovicifrene prednosti stigli su u 50. minutu (28:18). U završnih 10 minuta igre i Đorđe Teodorović je rešio da pruži šansu momcima sa manjom minutažom, što su gosti na kraju iskoristili da dođu do poraza od 33:25.

Opet je na golu Dubočice briljirao iskusni Kocić, koji je za 40 minuta zabeležio 12 uspešnih intervencija, pa mu je još jednom pripalo priznanje za igrača utakmice. Po 6 puta u listu strelaca upisala su se i krila Radulović i Anđelković.

Leskovčani su tako sezonu završili sa učinkom od 16 pobeda i 10 poraza, ali treba naglasiti da su u drugom delu sezone, od kada je Đorđe Teodorović postao trener, ostvarili učinak od čak 12 trijumfa i samo 3 neuspeha.

I pored ovog poraza Vojvodina je plej-of i duele sa Dinamom dočekala sa 1. mesta, dok drugi polufinalni par čine Partizan i Metaloplastika.

Iz lige su, osim Topličanina, ispali još Kikinda, Šamot i Rudar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: