Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 25. 2. 2022.

| Sport

Rukometaši Dubočice protiv Dinama, Železničar igra plej-aut, Naisa gost u Kragujevcu

Autor:M. M. Izvor:Južne vesti
Rukometna lopta ilustracija flickr
Sva 3 tima sa juga na terenu u subotu; ilustracija: flickr/querpass_bilder

U jednom od derbija 4. kola plej-ofa rukometaši Dubočice u subotu, 26. februara, od 19 sati dočekaće pančevački Dinamo. Borbu za opstanak istog dana od 16 sati na gostovanju Crvenoj zvezdi počinje i niški Železničar, dok će se od 20 sati u Kragujevcu sastati Radnički i Naisa.

Nakon pobede nad ekipom Šamota u doigravanju za šampiona Srbije, rukometaši, koje sa klupe predvodi Saša Pejčić, odigraće još jedan meč pred svojim navijačima, a ovoga puta gost će biti ekipa iz Pančeva. Oba tima su do sada zabeležila po pobedu, poraz i remi i imaju po 3 osvojena boda. Dve ekipe bile su u različitim grupama u prvom delu sezone, a važe za konkrurentske, kada se radi o borbi za 4. mesto koje na kraju sezone vodi u evropska takmičenja.

Svoj pohod ka optanku, iako u plej-of ulaze bez osvojenih bodova, počinju i rukometaši niškog Železničara koji će gostovati Crvenoj zvezdi. Beogradski tim je preneo 6 bodova, pa će probati na sve načine da izbegnu neko od poslednja 3 mesta koja vode u niži rang, pošto je ekipa Novog Pazara još ranije istupila iz takmičenja.

Mnogo teži posao imaće rukometaši iz Niša koji su već za narednu sezonu predstavili novog-starog trenera Đorđa Teodorovića. Oni ulaze pojačani u drugi deo sezone sa par iskusnijih igrača, ali će im za opstanak biti potrebno pravo čudo, s obzirom na to da u ovoj sezoni ne znaju za pobedu.

Borbu za ulazak u plej-of i 4. mesto nastavljaju i rukometašice Naise, koje će gostovati ekipi koja ih je prošle godine zaustavila u polufinalu i postala vicešampion Srbije. Tim iz Kragujevca ove sezone ne igra kao prošle i trenutno se sa 3 boda manje od niške ekipe nalaze na deobi 6. pozicije.

Sve utakmice timova sa juga biće prenošene na zvaničnom Jutjub kanalu Arkus lige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: