Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 13. 1. 2023.

| Sport

Rukometašima i fudbalerima Dubočice i u 2023. godini najviše novca iz budžeta za sport

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
RK Dubočica
Rukometašima i fudbalerima po 22.7 miliona dinara; foto: RK Dubočica

Budžet Leskovca za sport u 2023. godini iznosiće 125 miliona, što je za 5 miliona više nego prošle, ali ono što je ostalo nepromenjeno jeste da će najviše novca podeliti fudbaleri Dubočice i rukometaši Dubočice 54. Dva kluba će imati identičan budžet kao u prošloj godini - po 22,7 miliona dinara.

Dok fudbaleri Dubočice već drugu sezonu zaredom igraju u trećem rangu srpskog fudbala, gde trenutno zauzimaju 2. mesto, oni će krajem februara dobiti novi stadion pa zbog toga ne čudi odluka Komisije da i u 2023. godine budu jedan od kolektiva kojima će Grad najviše pomoći. FK Dubočica Uz novi stadion pokušaj ulaska u Prvu ligu; foto: FK Dubočica

Isti budžet imaće i rukometaši Dubočice koji već godinama unazad igraju zapaženu ulogu u Arkus Superligi, a da ”Vukovi” imaju podršku lokalne samouprave pokazalo se prošle godine, kada je Leskovac bio domaćin finalnog turnira Kupa. Takođe, da će Dubočica i u narednim godinama pokušati da se nađe u vrhu srpskog rukometa govori i činjenica da je na klupu tog tima seo Đorđe Teodorović, najbolji srpski trener u 2022. godini.

19,8 miliona pripalo je košarkašima Zdravlja, koji u KLS-u ne beleže ni približno dobre rezultate kao u prošloj sezoni i do kraja će se boriti za opstanak u ligi. Bili su blizu plasmana za završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu, ali je od njih u odlučujećem meču bila bolja Vojvodina. KK Zdravlje Slabiji rezultati Zdravlje u odnosu na prošlu sezonu; foto: KK Zdravlje

Uvećanje u odnosu na prošlu godinu dobili su odbojkaši Dubočice i odbojkašice Leskovca 98. Oba tima ove sezone igraju Prvu ligu, pa je muškom timu pripalo nešto više od 7, a ženskom klubu 4,7 miliona dinara.

Značajna sredstva iz budžeta dobili su KMF Leskovac - 3,3 miliona i Plivački klub Dubočica 2,7 miliona, dok su Gradski savez za školski sport, Plivački klub Leskovac i Fudbalski klub Sloga dobili po 2,3 miliona dinara.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao je i činjenicu da će Grad za održavanje SRC ”Dubočica” izdvojiti dodatnih 144 miliona dinara.

Sve ovo govori u prilog činjenici da je sport oblast kojoj mi posvećeujemo veliku pažnju. Važno je da sportisti znaju da će im Grad pružiti sve neophodne uslove, da žive pravim sportskim životom i da napreduju. Prošla godina je bila izuzetno uspešna za sve sportove, nadamo se da će tako biti u narednim i da ćemo ovaj budžet samo uvećavati i radovati se svi zajedno - rekao je Cvetanović.

Podsetimo, leskovački budžet za sport iz godine u godinu raste, dok se smanjenje novca u Nišu odrazilo na rezultate klubova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: