Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Rukometni klub Železničar

  • Osnovni sud

    Produžen pritvor odgovornom licu Rukometnog kluba Železničar Niš

    Zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao ometati postupak uticanjem na svedoke, kako kažu iz Osnovnog suda u Nišu, osumnjičenom S. M, odgovornom licu Rukometnog kluba Železničar iz Niša, kao i osumnjičenim M.J.V. i B.K, određen je pritovr do 30 dana. Dve osumnjičene osobe su, nakon saslušanja, puštene da se brane sa slobode, dodaju iz Osnovnog tužilaštva u Nišu.

    (10) detaljnije
  • Stoni tenis

    Niški stonoteniseri, uz pojačanje iz Argentine, spremaju se za Evropu

    Polufinalista plej-ofa Stonoteniski klub Železničar iz Niša, uz šampiona Radnički iz Beočina, predstavnik je Srbije u Trofeju Evrope, trećem po rangu klupskom takmičenju u Evropi. Oba srpska tima uvrštena su u petu regionalnu grupu prve faze, koja se igra na Malti, od 8. do 10. decembra ove godine. Niški tim biće jači za reprezentativca Argentine Franciska Sančija.

    (1) detaljnije
  • RK Železničar Niš

    Niški "Želja" godinu dana u blokadi, postoji samo na papiru i u sećanjima

    Osim na stranici "Prinudna naplata" Narodne banke Srbije gde je tačno godinu dana račun u blokadi, ime RK Železničara iz Niša, višestrukog osvajača nacionalnog Kupa, državnog vicešampiona, finaliste Kupa pobednika kupova, ne pominje se često u drugim dokumentima. Više od godinu dana ga nema u odlukama Grada o sufinansiranju, ne postoji ni u jednom takmičenju jer je ove godine suspendovan i izbačen u najniži rang gde nije započeo sezonu. Legenda niškog i jugoslovenskog rukometa Zoran Tuta Živković kaže da je "veliki greh" to što se desilo "Želji", većnik za sport sada ne može o tome da priča, a predsednik kluba ne odgovara na pozive.

    (11) detaljnije
  • RK Železničar

    Rukomet na jugu - Dubočica istorijski, rang više za Aleksinac i Vranje, "Želja" ni na mapi

    Završene su sezone u rukometnim prvenstvima, a jug Srbije će i naredne takmičarske godine imati tri predstavnika u najvišim rangovima u muškoj i ženskoj konkurenciji. Najbolje rangirana je leskovačka Dubočica kojoj će se u ARKUS ligi priključiti Vranje. Niš ima Ženski rukometni klub Naisa koji je u finišu sezone izborio opstanak u eliti i Železničar sa preko 4 miliona dinara blokadom, dugovanjima i izbacivanjem u najniži rang.

    (1) detaljnije
  • rukomet zeleznicar nis, foto jv jelena misic 2

    Nakon suspenzije niški "Želja" izbačen iz lige zbog neizmirenih dugova

    Nakon što je Rukometni klub "Železničar" zakasnio da uplati treću ratu za članarinu za takmičenje u iznosu od 225.000 dinara, direktor Super B lige Ivan Milivojević prvo je izdao rešenje kojim se suspenduje klub iz Niša do izvršenja uplate, a kako klub nije izvršio uplatu, zvanično je izbačen iz lige.

    (15) detaljnije
  • rk zeleznicar, lopte, rukomet, foto jelena misic

    "Želja" u najnižoj ligi, Grad samo nemi posmatrač

    Ekipa Rukometnog kluba Železničar iz Niša nije otišla u Loznicu na meč 17. kola Super B lige i, prema propozicijama, biće suspendovana iz daljeg takmičenja i na kraju sezone odlazi dva ranga niže. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je rekla da je Grad dao "popriličnu sumu novca Železničaru i da su tu samo nemi posmatrači", a da je na rukovodstvima svih klubova da opravdaju svaki potrošeni dinar.

    (16) detaljnije
  • rukomet zeleznicar nis, foto jv jelena misic 5

    Novi problemi u "Želji" - klub suspendovan, a račun u blokadi

    Nakon 20 dana od probijanja roka da Rukometni klub Železničar uplati treću ratu za članarinu za takmičenje u iznosu od 225.000 dinara, direktor Super B lige Ivan Milivojević izdao je rešenje kojim se suspenduje klub iz Niša do izvršenja uplate. Tokom suspenzije "Želja" nema prava na takmičenje, a predsednik kluba Slobodan Milosavljević još ne odgovara na pitanje kako će problem biti rešen pošto je račun kluba u blokadi na preko 2 miliona dinara.

    (6) detaljnije
  • rukomet zeleznicar nis, foto jv jelena misic 5

    Ubedljiv poraz Železničara na domaćem terenu, Bela Palanka slavila u Vranju

    Rukometaši Železničara doživeli su novi poraz u okviru Super B lige Istok-Zapad, pošto je od njih u hali ”Miroslav Antić” ubedljivim rezultatom 42:24 bio bolji kraljevački Metalac. Jedinu pobeda od timova sa juga ostarili su rukometaši Bele Palanke koji su slavili u Vranju, dok su u ženskom delu takmičenja drugu vezanu pobedu upisale rukometašice Topličanina.

    (3) detaljnije
  • Vaterpolo klub Nais

    Sportski vikend: Nais završio sezonu na Jadranu, OK Niš i Student grabe ka vrhu

    Sa četiri trijumfa i sedam poraza Vaterpolo klub Nais iz Niša završio je kao osmi u Jadranskoj A1 ligi, sada se okreće borbi za opstanak u Superligi. Odbojkaši Niša su se pobedom nad poslednjeplasiranim Borcem popeli na drugu poziciju Prve lige, a trijumfovale su i košarkašice Studenta koje su bile bolje od drugoplasiranog Proletera i time načinile korak ka mestu koje vodi u elitni rang. Rukometaši Železničara poraženi su u Vlasotincu u Super B ligi.

    detaljnije
  • rukomet zeleznicar nis, foto jv jelena misic 5

    Super B liga: rukometaši Železničara poraženi u Vlasotincu, pobede Vranja i Bele Palanke

    Utakmicama 12. kola prošlog vikenda nastavljena je Super B liga Istok - Zapad, a od timova sa juga pobede su ostvarili rukometaši Vranja 1957, Bele Palanke, kao i Vlasotinca koji su drugi put u sezoni savladali niški Železničar.

    (4) detaljnije
  • rukomet zeleznicar nis, foto jv jelena misic 6

    Železničar preokretom do važne pobede u Požarevcu, slavlje Vranjanaca i Vlasotinčana

    Posle pobede nad Kuršumlijom, rukometaši Železničara slavili su protiv još jednog direktnog konkurenta u borbi za opstanak u Super B ligi Istok - Zapad, jer su u 11. kolu rezultatom 34:33 (19:18) bili bolji od požarevačkog Mladog radnika. Osim Nišlija, u poslednjem kolu prvog dela prvenstva trijumfovali su rukometaši Vranja 1957 i Vlasotinca.

    (1) detaljnije
  • rukomet zeleznicar nis, foto jv jelena misic 3

    Niški "Želja", Vlasotince i Vranje slavili u 10. kolu Super B lige

    Od pet predstavnika juga Srbije u Super B ligi za rukometaše, Bela Palnka i Kuršumlija nisu upisali pobede pošto su izgubili u Priboju, odnosno u Nišu. Železničar je bio bolji rezultatom 37:33 (21:15) od Kuršumličana, a pobede su ostvarili i igrači Vlasotinca i Vranja 1957.

    (1) detaljnije
  • rukomet zeleznicar nis, foto jv jelena misic 6

    Poraz Železničara u Negotinu, Crvena zvezda prejaka za rukometašice Topličanina

    Nakon što su prošle nedelje savladali favorizovanu ekipa Vranja 1957 rukometaši niškog Železničra poraženi su u 9. kolu Super B lige Istok-Zapad od ekipe Hajduk Veljka rezultatom 32:29 (19:18). Do bodova nisu stigle ni rukometašice Topličana, od kojih je u derbiju kola rezultatom 34:28 bila bolja Crvena zvezda.

    detaljnije
  • RK Železničar

    Priboj odneo bodove iz ”Čaira”, Vranjanci nastavili sa pobedama

    Još jedan neuspeh doživeli su rukometaši niškog Železničara od kojih je u hali ”Čair” bila bolja ekipa Priboja rezultatom 33:27. Pobede u 7. kolu Super B lige Istok - Zapad upisali su i rukometaši Vranja 1957 i Bele Palanke.

    (2) detaljnije
  • Rukometna lopta ilustracija flickr

    Ubedljiv poraz rukometaša Železničara u Loznici, pobede Bele Palanke i Vranja

    Četvrti neuspeh u Super B ligi Istok-Zapad doživeli su rukometaši niškog Železničara od kojih je sa ubedljivih 37:24 bila uspešnija Loznica. Pobede su ostvarili i rukometaši Bele Palanke i Vranja 1957, dok su prvi poraz u sezoni pretrpele rukometašice Topličanina.

    (1) detaljnije
  • rukomet ilustracija

    Železničar ispustio pobedu protiv Mokre Gore, rukometašice Topličanina na vrhu Super B lige

    Iako su do 55. minuta imali 5 golova prednosti, mladi rukometaši niškog "Železničara" u 5. kolu Super B lige Istok - Zapad odigrali su nerešeno protiv "Mokre Gore" 35:35. Još jedan trijumf upisale su rukometašice "Topličanina" koje se nalaze na deobi 1. mesta sa svih pet pobeda.

    detaljnije
  • želja

    "Želja" odblokirao račun, iz kluba obećavaju još puno dobrih stvari ove sezone

    Uz pomoć prijatelja kluba, kako kaže predsednik Rukometnog kluba Železničar Slobodan Cobi Milosavljević, račun Nišlija nije više pod blokadom. Posle više od mesec i po dana i minusa od 1,6 miliona, račun je odblokiran i Železničar će moći da primi sredstva iz budžeta Niša, ali i da konkuriše za sufinansiranje programa za narednu godinu.

    (2) detaljnije
  • RK Železničar

    "Želja" u problemu: račun u milionskoj blokadi

    Od 30. avgusta, prema podacima Narodne banke Srbije, račun Rukometnog kluba Železničar nalazi se u blokadi, a trenutno je ta cifra 1,6 miliona dinara. Prvi tim se takmiči u drugom rangu, klub je od značaja za Grad i dok je račun u blokadi "Želja" neće moći da dobija novac iz budžeta Niša, niti da aplicira za sredstva za narednu godinu, a rok je do 24. oktobra.

    (10) detaljnije
  • RK Železničar

    Poraz rukometaša Železničara u Kraljevu, slavlje Vlasotinčana i Vranjanaca

    Nije uspeo mladi tim niškog "Železničara" da dođe do druge uzastopne pobede u rukometnoj Super B ligi Istok - Zapad, pošto su u 4. kolu poraženi u Kraljevu od ekipe "Metalca" rezultatom 32:27 (13:11). Pobede su ostvarili rukometaši "Vlasotinca" i "Vranja 1957" koji su za protivnike imali timove sa juga.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: