Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 31. 8. 2023.

| Sport

SRC "Dubočica" upravljaće novim stadionom dok ga ne preuzmu stranci

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Stadion Dubočica, Leskovac
SRC "Dubočica" upravlja stadionom dok ga ne preuzmu stranci; foto: Grad Leskovac

Ustanova za sport i fizičku kulturu Sportsko rekreativni centar "Dubočica" dobijla je saglasnost Gradskog veća u Leskovcu da na novom stadionu "Dubočica" organizuje domaće i međunarodne utakmice i daje u zakup prostor u objektima. Kako je ranije najavio predsednik Aleksandar Vučić, Srbija će za šest meseci izabrati "jednog od najboljih provajdera za upravljanje stadionima".

Većnici iz Leskovca usvojili su predlog Rešenja kojim se daje saglasnost SRC "Dubočica" da na stadionu koji je nedavno otvoren organizuje međunarodne i domaće utakmice u skaldu sa standardima UEFA i daje u zakup prostor koji se nalaze u objektu.

Rešenje se odnosi, kako se navodi, do imenovanja krajnjeg korisnika objekta, odnosno za vreme dok SRC "Dubočica" upravlja ovim objektom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, kada je posetio novi stadion, rekao da će Srbija za šest meseci izabrati "jednog od najboljih provajdera za upravljanje stadionima".

Mi to ne umemo da radimo, morate stalno praviti koncerte i događaje. Ovde samo trava košta 15.000 evra na mesečnom nivou. Da ne govorimo o struji i svemu ostalom. A sve to se vrati kada imate dobrog operatera. Važno je da se održava sve ovo. Mi smo ranije znali da izgradimo svašta, pa posle 10 godina postane ruina - rekao je Vučić.

Deo troškova će se, dodao je, "vratiti" kroz lokale i sadržaje.

Oni će upravljati sa više objekata, mi ćemo kao država da postignemo ugovor, deo troškova će se vratiti kroz lokale, a deo kroz sadržaje, koncerte, biskopske projekcije, to će da rade najbolji ljudi na svetu, ja to ne znam - dodao je Vučić.

Stadion "Dubočica" je zvanično otvoren 21. avgusta utakmicom Prve lige između leskovačkog kluba i Novog Sada (2:1).

Podsetimo, oktobra 2020. godine bio je raspisan tender za leskovački stadion, a marta naredne godine je počelo rušenje. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je oktobra 2021. godine izjavio da će stadion biti završen do februara 2022. godine, ali se to odužilo i ponovne najave su bile do kraja prošle godine, a pre roka. Oktobra prošle godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će "prve utakmice na leskovačkom stadionu biti na proleće", a da će dovesti "Piksija i reprezentaciju". Gradonačelnik Leskovca je početkom ove godine dao novi rok - radovi gotovi u martu, prva utakmica sredinom aprila, a želja mu je bila da na otvaranju peva Zdravko Čolić.

Novi termin za otvaranje bio je druga polovina maja, a onda je Cvetanović rekao da ”sitnice” koče otvaranje stadiona u Leskovcu. Konačne i zvanične informacije stigle su prošle nedelje - stadion će imati najpre testiranje, pa otvaranje i Evropu.

Leskovčani za tehnički pregled stadiona plaćaju 1,5 miliona dinara, a za novu ulicu pored stadiona u Leskovcu duplo više od procenjene vrednosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    10:45 // 1. 9. 2023.

    Зашто су Лесковчани толики баксузи и малициозни?Колико би градова у Србији било срећно са онаквом стадионом?!

    • Petronije Niš

      14:01 // 1. 9. 2023.

      Bio sam na utakmici, veruj mi ne zaslužuju onakav stadion, nemaju kulturu ponašanja za ovakve prilike!

  • Var tehnolog

    09:53 // 1. 9. 2023.

    A," narukvica" ,kolika je ?

  • Zilr

    09:23 // 1. 9. 2023.

    Mora ds vidimo koliko kostaji travnjaci na drugim stadijonima.Ovo je ocigledna greska i sad se plasira netacna cifra.Sve proverljivo pa i to

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: