Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:47, 17. 6. 2011.

| Sport

Sinđelić opet traži fuziju sa Radničkim

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
branislav jovanovic
Branislav Jovanović; foto: mic.org.rs

NIŠ - Predsednik Skupštine Fudbalskog kluba Sinđelića Branislav Jovanović najavio da će ovaj klub tražiti spajanje sa Radničkim, a da je jedini uslov da se klub zove Radnički-Sinđelić.

Priča koja je pre godinu dana bila pokrenuta, opet je aktuelna ovih dana. Čelnici Sinđelića izneće predlog upravi Radničkog da se ova dva kluba fuzionišu i tako zajendičkim snagama bore za Superligu. Sinđelić je kao debitant ovu sezonu završio na petom mestu Prve lige, dok je Radnički preko Srpske lige - Istok obezedio povratak u Prvu ligu.

Predsednik Skupštine Sinđelića Branislav Jovanović je na završnoj konferenciji za štampu Sinđelića izneo ideju kluba da obavi razgovore sa čelnicima radničkog oko fuzje.

- Naš jedini uslov je da se ne gasi ime Sinđelića. Želimo da se fuzionisani klub zove Radnički-Sinđelić. Mi imamo potencijala, mlade igrače i nismo u blokadi. Tražiću saradnike u Gradu i da jedan klub dobije veći budžet i tako lakše Niš dobije supelrigaša. Spremni smo da vratimo dugove Radničkog i da nov klub dobije čist račun. Privredna situacija u gradu ne može da podnese dva kluba koja se bore za Superligu. Nerealno je da Grad sponzoriše dva tima u borbi za elitno takmičenje - rekao je Branislav Jovanović.

Ove sezone Sinđelić je od Grada dobio 6 miliona, a kako ističe Jovanović za borbu u Prvoj ligi treba oko 35 miliona dinara.

- Kruševac za Napredak izdavaja 3 miliona mesečno. Mi smo obezbedili sponzore i donatore. Imali smo minimalna sredstva, a maksimalna ulaganja i nismo učestvovali u "cirkusu naše lige". Nismo nameštali mečeve, prodavai utakmice i igrače. Imamo katastrofalne uslove, izbačeni smo iz prostorija, prvo smo igrali na Čairu, pa na Delijskom visu - dodao je Jovanović.

Kada se pomene fuzija u Nišu, svima na pamet padne fuzija Železničara i ORK Niša i pravljenje Naisusa. Taj klub, koji je trebalo da se bori za Evropu, "izborio" je ispadanje iz elitnog takmičenja i kaljanje imena već pomenutog niškog brenda Železničara.

Predsednik Upravnog odbora Radničkog Slavoljub Vlajković ističe da taj primer treba svima da pokaže da fuzija i nije najbolje rešenje.

- Nisam se bavio trgovinom u poslu, pa neću ni u sportu. Niko iz Sinđelića nam nije zvanično dao ponudu, pa je čudno da takav predlog bude iznet prvo u javnost. Nekorektno bi bilo da komentarišem jer Radnički ima i Skupštinu i Upravni odbor. Mi ćemo da obavimo razgovore i da vidimo šta je najbolje za grad, građane, navijače, tradiciju. Ne sme da se tek tako radi sa klubom koji ima tradiciju skoro 90 godina. Kada je bila fuzija u rukometu, ja sam pitao zašto se ne spoje Zvezda i Partizan - rekao je Slavoljub Vlajković.

Kao i prošle godine, i sada su najveći protivnici oove ideje navijači Radničkog Meraklije.

- Meraklije misle da ta ideja nije normalna. Sinđelić će završiti kao FK Jastrebac, Viner-Broker i drugi klubovi koji su propali. Mogu da kažem da su Meraklije "oduševljene" predlogom i da nam ne treba nikakav kontakt sa klubom Sinđelić - rekao je Miomir Živić, PR Meraklija.

Branislav Jovanović je rekao i da je Sinđelić imao ponuda da se spoji sa ekipama iz Pirota ili Zaječara.

 

 

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • saša

    10:20 // 19. 7. 2011.

    Političare pod hitno iz sporta šta se razumeme BANANA u sport samo gleda svoj interes. Spajanje nikako jer imamamo primer naisusa gde su od dva srednja kluba napravili jedan nikakav gde svako vuče na svoju stranu to će se desiti i sa oba kluba .Političari MARŠ iz sporta

  • Nebojsa Grgurevic

    23:52 // 7. 7. 2011.

    Kome samo padaju takve ideje o fuziji ??? Sindjelic ima jedan dobar renome lokalnog kluba , Sloga , Palilulac ... pa kako ste dozvolili da jedan nabavljac restorana Nitexa dotle dogura ? E , Dabeticu sta si doziveo !!! Kakav bre Car Konstantin ? Pa pokojni Sima se u grobu prevrce od idiota koji su to uradili ! Za pojedine Srbija je mala da bi im ZAKONOM zabranio da se predstavljaju kao Nislije ... da im navodim imena u ovom pisanju ... to bi za njih bio ponos i pocast . Ovako , docice i njima CRNI PETAK , samo ... lele , lele ...

  • Nis Navija Za Radnicki

    20:19 // 26. 6. 2011.

    moze ljudi iz JV slobodno da malo preispitaju stvari sto se tice gasenja i fuzije fudbalskih klubova,posto znamo da je Sindjelic drzavni/drustveni klub ,klub svih gradjana...nije privatizovan jos uvek ,banana nije odkupio sindjelic pa tako nema pravo ni da gasi klub,i ako to radi,to je protiv zakona !?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: