Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 17. 10. 2022.

| Sport

Slaba druga četvrtina koštala košarkaše Zdravlja pobede u Lazarevcu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
KK Zdravlje
Leskovčani doživeli i treći poraz na gostovanjima; foto: KK Zdravlje

Nisu uspeli košarkaši leskovačkog Zdravlja da upišu drugu pobedu u Košarkaškoj ligi Srbije, pošto su na gostovanju u Lazarevcu poraženi od Kolubare rezultatom 82:77 (22:26, 25:12, 16:20, 19:19). ”Farmaceute” je trijumfa koštala loša igra u drugom periodu pa je domaćin na poluvreme otišao sa 9 poena prednosti.

Treće gosotvanje i treći poraz za izabranike Lazara Spasića, koji su dozvolili košarkašima iz Lazarevca da dođu do prve pobede u sezoni i izjendnače sa na skoru 1-3 sa Leskovčanima.

Serijom 9:0 Kolubara otvara meč, ali su košarkaši Zdravlja uspeli da uspostave kontrolu utakmice, te posle prvih 10 minuta vode sa 26:22. Ipak, u drugoj četvrtini igra ekipe sa juga se praktično raspala, razigrali su se Suženjev i Grušanović, pa je uz samo 12 poena gostiju, Kolubara otišla na odmor sa plus 9 (47:38).

Stekli su domaći i 12 poena prednosti na startu drugog poluvremena, ali su Leskovčani uz pomoć Tavakalijana i Škundrića opet uspeli da se vrate u meč (58:58). Više od toga ”Farmaceuti” nisu mogli, tim iz Lazarevca je opet stekao dvocifrenu prednost (80:70), pa su do kraja košarkaši Zdravlja uspeli samo da ublaže poraz (82:77).

Kolubaru je do pobede predvodio Suženjev sa 25 poena, a pratili su ga Grušanović sa 15 i Pajić sa 13. Na drugoj strani Škundrić je ubacio 19, Tavakalijan 17, dok su dvocifreni bili i centri Lampkin i Jovanović.

Priliku da popravi utisak sa gostovanja Zdravlje će imati narednog vikenda, kada će u leskovačkoj Hali sporotova ugostovati Tamiš, koji posle četiri kola još ne zna za pobedu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: