Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 11. 11. 2021.

| Sport

Slavlje Dubočice u Subotici, Železničar pretrpeo još jedan poraz

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
rukomet
Polovičan uspeh timova sa juga u 8. kolu; foto: Arkus liga

Nakon pauze zbog EHF nedelje, nastavljeno je prvenstvo u rukometnoj Arkus ligi, a timovi sa juga zabeležili su polovičan učinak na gostovanjima u 8. kolu grupe B. Leskovačka Dubočica slavila je protiv Spartaka rezultatom 27:22 (14:11), dok je Železničar poražen od zrenjaninskog Proletera 33:26 (15:13).

Nisu dobro otvorili meč leksovački rukometaši, pa su tokom većeg dela prvog poluvremena bili u rezultatskom zaostatku. Ipak, uspeli su do konsoliduju redove, pojačaju odbranu i da na pauzu odu sa tri gola prednosti (14:11). U nastavku je sve išlo mnogo lakše. Održavali su prednost, iako su rukometaši Spartaka u par navrata pripretili. Na kraju, nova pobeda Dubočice, koja je u dosadašnjem delu prvenstva poražena samo od Partizana.

”Vukove” je do pobede predvodio Spasić sa 8 golova, dok je Atanasković mrežu tima iz Subotice pogađao 6 puta. Tim Saše Pejčića u nedelju dočekuje Proleter.

Upravo je tim iz Zrenjanina nadigrao ekipu Železničara. Mlada ekipa iz Niša i pored lošeg početka, uspela je do kraja prvog dela igre da smanji prednost (15:13). Do 45. minuta izabranici trenera Đorđevića imali su rezultatski priključak, ali su onda izgubili snagu, što su igrači Proletera iskoristili da upišu nova dva boda.

Biševac sa 7 i pivot Ristić bili su najraspoloženiji u niškoj ekipi, dok je domaći tim do pobede predvodio nekadašnji reprezentativac Srbije Momir Rnić, koji uz 9 golova proglašen i igračem utakmice. Već u subotu od 17:30 ekipu Železničara očekuje novi izazov, pošto će u hali ”Čair” dočekati beogradski Partizan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: