Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:01, 19. 11. 2023.

| Sport

Srbija iz Leskovca otišla u Evropu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
leskovac, fudbal, reprezentacija, foto fss
Iz Leskovca u Evropu; foto: Fudbalski savez Srbije

Posle 24 godine reprezentacija naše zemlje biće na Evropskom prvenstvu, a to su fudbaleri Srbije obezbedili u Leskovcu remijem sa Bugarskom (2:2). Srbija, koju sa klupe vodi Nišlija Dragan Stojković Piksi, imala je podršku punih tribina stadiona "Dubočica".

Leskovac će biti upisan u istoriju srpskog fudbala - novi stadion "Dubočica" bio je domaćin okršaja Srbije i Bugarske u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gde naša država nije igrala od 2000. godine.

Veljkovic, srbija, fudbal Veljković doneo prenost; foto: Fudbalski savez Srbije Povela je Srbija u 17. minutu golom Miloša Veljkovića, koji je šutirao nakon pokušaja Gudelja i pogodio mrežu Naumova. Fudbaleri Srbije otišli su na odmor sa vođstvom, ali je onda usledio šok.

U 59. minutu Rusev je, posle greške Kostića i Babića, iskoristio poziciju i doneo izjednačenje. Brigu Srbiji oko plasmana na Euro doneo je Despodov u 69. minutu kada je doneo prednost Bugarima od 2:1.

Ubrzo nakon što je ušao Dušan Vlahović postigao je gol iz ofjsada (72. minut), ali priznat gol postigao je 10 minuta kasnije Srđan Babić.

Na kraju, Leskovac je video remi Srbije i Bugarske (2:2), a utakmicu su, osim dece na tri tribine i navijača na jednoj, iz lože gledali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.

SRBIJA - BUGARSKA 2:2 (1:0)

Stadion "Dubočica" u Leskovcu

Sudija: Erik Lamberts (Belgija)

Žuti karton: Lukić (Srbija), Petkov (Bugarska).

Srbija (3-4-2-1): Vanja Milinković Savić – Milenković, Veljković, Babić – Živković (od 77. Radonjić), Gudelj, Lukić (do 76. Ilić), Kostić – Tadić, Đuričić - Mitrović.

Bugarska (4-3-3): Naumov – Turicov, Petkov, Atanasov, Popov – Gruev, Kraev (od 77. Čočev), Krastev (od 77. Borukov) – Despodov, Kolev (od 77. Iliev), Minčev (od 46. Rusev).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    08:01 // 20. 11. 2023.

    SNS reprezentacija.

    • Var tehnmolog

      19:46 // 20. 11. 2023.

      Manje vise, sns je FSS, komplet !

  • Vidoje

    23:26 // 19. 11. 2023.

    Bugarska politika I Srpska pandam.Lako se nadju.Nameštaljka,svi zadovoljni.Drugi gol Srbije očigledno Bugari pustaju.Zadnji minuti,ne napadaju .

  • Milorad

    21:41 // 19. 11. 2023.

    Uspeh je uspeh. Ali, sa ovim igračima moralo je biti kvalitetnije, bogatije, sigurnije. Zašto nije, odgovor je u Stručnom štabu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: