Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:32, 24. 4. 2023.

| Sport

Srpska liga Istok: Dubočica i Radnički podelili bodove, prvi trijumf Cara Konstantina

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Dubočica - Radnički
Leskovčani i Piroćanci i dalje izjadnačeni na vrhu; foto: M. M.

Derbi utakmica 23. kola Srpske lige Istok između leskovačke Dubočice i pirotskog Radničkog završena je bez pobednika, rezultatom 1:1 pa su timovi ostali poravnati na vrhu tabele sa 53 boda. Do prve pobede u sezoni stigli su i fudbaleri Cara Konstantina koji su na Bubnju savladali Vlasinu.

Veliki broj ljubitelja fudbala pratio je utakmicu u Mrštanu, gde Dubočica ove sezone dočekuje rivale, a da je ulog bio veliki osetilo se i na terenu. Piroćanci su tokom prvih 45 minuta bili bolji rival, a nakon lepe akcije Adžibaba je u 17. minutu pogodio gol domaćina.

Zaigrali su izabranici Dejana Čelara ofanzivnije u drugom delu i to im se isplatilo, pošto su preko iskusnog Predraga Đorđevića stigli do izjednačenja. Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat, a vredno pomena do kraja utakmice jesta i tenzija koja se stvorila među igračima pa je sudija Vukadinović pokazao crvene kartone Miliću iz Dubočice i Dojkiću iz Radničkog.

Prvu pobedu u sezoni ostvarili su fudbaleri Cara Konstantina koji su na Bubnju savladali Vlasinu sa 2:0. Ubedljivu pobedu upisala je ekipa popovačke Budućnosti koja je sa ubedljivih 3:0 bila bolja od Brzog Broda.

Poraze su pretrpeli fudbaleri Pčinje i Topličanina. U Trgovištu je sa 2:1 slavio Radnički iz Svilajnca, dok su Prokupčani rezultatom 3:2 poraženi od Meševa.

Borba za ulazak u Prvu ligu, ali i za opstanak u trećem rangu nastavlja se narednog vikenda, kada će Radnički u Pirotu ugostiti Dunav, Dubočica ide u goste Timoku, u Popovcu će gostovati SFS Borac, dok će međusobne duele odigrati Vlasina - Pčinja i Topličanin - Brzi Brod.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Brzobordjanin

    18:20 // 24. 4. 2023.

    Popovcani ne razmisljaju o tome da ce pare uskoro da presuse kod njih i da ce se uskoro i oni boriti za opstanak. Tako da ce i oni nekoga moliti za bodove. Ali za razliku od Brzog Broda, njihov klub ce uskoro da se ugasi kao sto su prosli i vecina vestackih klubova...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: