Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:06, 16. 8. 2021.

| Sport

Srpska liga Istok: Podela bodova Dubočice i Radničkog iz Pirota, Popovčani ubedljivi na startu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
lopta fudbal KOSTA
Bubamara se zakotrljala na srpskoligaškom istoku; Ilustracija; foto: A. Kostić

Prošlog vikenda počela je Srpska liga Istok, a u centru pažnje ljubitelja srpskoligaškog fudbala bio je meč Dubočice i pirotskog Radničkog koji je završen remijem 1:1. Prošlogodišnji vicešampion tog ranga, ekipa Budućnosti iz Popovca, bila je sigurna na svom terenu i savladala je ekipu negotinskog Hajduk Veljka rezultatom 3:0.

Čast juga u novoj sezoni Srpske lige Istok braniće osam timova, a u prvom kolu je bila su 2 duela upravo južnjačkih ekipa.

Duel timova koji su se prošle godine takmičili u Prvoj ligi bolje su otvorili fudbaleri Dubočice koji će svoje mečeve kao domaćini ove sezone igrati u Mrštanu. Ipak, gosti iz Pirota su prvi došli u prednost golom Stojanovića u 21. minutu. Poravnanje Leskovačnima doneo je kapiten Savić sredinom drugog poluvremena.

U još jednom okršaju timova sa juga sastali su se vranjski Dinamo i leskovačka Sloga. Ubedljiv trijumf od 4:1 upisali su Vranjanci. Pobede na otvaranju šampionata upisala su i oba predstavnika niškog okruga. Fudbaleri Budućnosti iz Popovca su rutinski nadigrali Hajduk Veljko rezultatom 3:0, dok je OFK Brzi Brod minimalnim rezultatom (1:0) slavio na negodnom gostovanju ekipi Rembasa iz Resavice.

Poraze u 1. kolu doživela je Vlasina koja je od Jagodine izgubila rezultatom 2:1, a istim rezultatom je i Pčinja iz Trgovišta poražena na svom terenu od ekipe Radničkog iz Svilajnca.

I narednog vikenda će se igrati derbi meč prošlosezonskih ”Prvoligaša” - u Pirotu će se sastati Radnički i Dinamo.

Što se tiče ostalih timova, Vlasina će do prvih bodova pokušati da stigne u Vlasotincu protiv Rembasa, dok će Sloga na stadionu ”Ispod Hisara” protiv Jagodine pokušati da priredi iznenađenje. OFK Brzi Brod će protiv Timočanina iz Knjaževca pokušati da upiše i drugu pobedu. Dubočica će gostovati u Negotinu, Pčinja Trajalu u Kruševcu, dok će teško gostovanje imati i Popovčani koji će na megdan Radničkom u Svilajncu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: