Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 8. 10. 2020.

| Sport

Srpska liga istok: Budućnost pobedila lidera, slavili Mladost i Sinđelić

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Car Konstantin Sinđelić fudbal Srpska liga istok
U sledećem kolu Sinđelić će gostovati Budućnosti u Popovcu; foto: Vanja Keser

Da je u sjajnoj formi popovačka Budućnost je pokazala i u 11. kolu Srpske lige istok, pošto je u Svilajncu savladala Radnički koji je bio dosadašnji lider tabele. U vanrednom kolu slavili su i niški Sinđelić, Mladost iz Medoševca i Pčinja iz Trgovišta, Vlasina je remizirala, dok su ostali predstavnici juga Srbije poraženi.

Deveti trijumf zaredom upisali su Popovčani, a ako je suditi po pozicijama na tabeli, ovaj je bio i najvredniji. Ovo je bio prvi poraz u sezoni ekipi iz Svilajnca, a uz to još i na domaćem terenu. Sada Radnički i Budućnost imaju isti broj bodova - 28, ali je zbog međusobnog učinka tim iz Popovca drugi i dva boda zaostaje za prvoplasiranim Timokom.

Klub iz Zaječara u ovom kolu je savladao niški FK Car Konstantin, sa velikih 4:0. Nakon pobede prošlog vikenda delovalo je kao da je ekipa sa Bubnja konačno izašla iz krize, ali je samo četiri dana kasnije ubedljivo izgubila i pala na 8. poziciju.

Vlasina je u Paraćinu osvojila samo bod, iako je deset minuta pre kraja meča vodila sa 3:1. U 80. minutu je Borcu dosuđen penal, pa je smanjio, a onda je u nadoknadi vremena i izjednačio na 3:3.

Posebno je interesantno bilo u Trgovištu, gde je viđen preokret u režiji domaćina. Moravac iz Mrštana poveo je u 16. minutu i sve do 52. držao vođstvo. Tada je Pčinji dosuđen jedanaesterac kojim je izjednačila, a dvadesetak minuta kasnije i povela. Svega par minuta kasnije autogol gostiju doneo je domaćinima 3:1. Do kraja je Moravac jedino uspeo da smanji zaostatak, tokom sudijske nadoknade.

"Fenjeraš" Srpske lige istok Topličanin iz Prokuplja doživeo je i 9. poraz u sezoni, ovog puta od Sinđelića. Nišlije su povele već u 6. minutu, duplirale rezultat u 72. minutu i to je bilo dovoljlno za krajnjih 2:0.

Ovim se niški klub donekle iskupio za poraz u prošlom kolu od Morave iz Vladičinog Hana, koja je u ovom kolu izgubila od Dunava u Prahovu, sa 3:1.

I Radan iz Lebana je poražen, rezultatom 2:0, od Jedinstva u Paraćinu.

Sledeće kolo Srpske lige istok na programu je 11. oktobra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    12:33 // 8. 10. 2020.

    Svaka čast

  • Bora Jovanović

    11:57 // 8. 10. 2020.

    Koji je rezultat u Čačku?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: