Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 11. 6. 2018.

| Sport

Srpska liga istok: Nišlije u vrhu, od južnjaka ispali Moravac i Ozren

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
gradski derbi Sinđelic Car Konstantin
Pobede Nišlija za kraj uspešne sezone; foto: Vanja Keser

Pobedama u poslednjem kolu niški srpskoligaši su sačuvali svoje pozicije u trećem rangu fudbalskog takmičenja i sezonu završili u njenom vrhu. Car Konstantin preokrenuo je za jedan minut meč u Kruševcu i prvenstvo završio na drugoj poziciji, debitant Budućnost iz Popovca je odmah za njim, dok je Sinđelić četvrti.

Velika borba vodila se u Kruševcu, a Trajal, koji je davno “kaparisao” mesto koje vodi u Prvu ligu, poveo je već u 7. minutu. Minimalnu prednost su sačuvali domaćini tokom celog prvog poluvremena, ali je Car Konstantin izjednačio odmah po početku drugog. Razmena golova viđena je u nastavku i 2:2 je stajalo na semaforu do poslednja dva minuta meča.

U ta dva minuta pre nego što sudija odsvira kraj stalo je više uzbuđenja nego što često stane u čitavu utakmicu. U 88. minutu Trajal je poveo, a onda je Milo Mućinović dao dva gola za samo jedan minut i doneo svojoj ekipi tri boda i pobedu za kraj sezone.

Tim iz Popovca potvrdio je da je veliki klub u nastajanju time što je svoju debitantsku sezonu u Srpskoj ligi završio na visokom trećem mestu. Budućnost je u poslednjem kolu na svom terenu savladala Radan iz Lebana sa minimalnih 1:0.

Ni velika želja koju su imali fudbaleri Pukovca, izazvana neizvesnim opstankom u Srpskoj ligi, nije im pomogla da izvuku bodove u duelu sa favorizovanim Sinđelićem. Nišlije su slavile sa 2:0, ali zahvaljujući rezultatima drugih mečeva Pukovčani su ipak opstali u ligi.

Zbog toga što će 3 od 4 ekipe, koje su ispale iz Prve lige, od sledeće sezone nastupati u Srpskoj ligi istok, čak 5 timova moraće da napusti ovo takmičenje. Tako će u zonske lige morati da se preseli Moravac iz Mrštana, Trstenik, Tabane iz Jagodine, zaječarski Timok i Ozren iz Sokobanje.

Za Ozren je davno poznato da će ispasti iz lige, s obzirom na to da su zabeležili samo jednu pobedu u 30. kola. Mnogo je neizvesnija situacija bila kad je reč o Moravcu, s obzirom na to da ekipe od 9. do 12. mesta imaju po 41 bod, ali je međusobni učinak sa direktnim konkurentima za opstanak odlučio o putniku u četvrti rang takmičenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: