Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 11. 8. 2023.

| Sport

Stadion u Leskovcu - najpre testiranje, pa otvaranje i Evropa

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Stadion Leksovac
Čekajući otvaranje; foto: GFK Dubočica

Na novom stadionu u Leskovcu, za koji je više puta bilo najavljeno otvaranje nakon rekonstrukcije, u ponedeljak, 14. avgusta će biti odigrana test-utakmica za upotrebu VAR tehnologije, a pet dana kasnije prvoligaš Dubočica trebalo bi da ima premijeru u Prvoj ligi, utakmicom trećeg kola protiv Novog Sada. Poslednjeg dana avgusta beogradski Čukarički će na "Dubočici" odigrati revanš plej-ofa za plasman u Ligu Evrope protiv grčkog Olimpijakosa ili belgijskog Genka.

Ovo su informacije koje se navode na zvaničnom sajtu Čukaričkog koji je izabrao Leskovac i još neotvoreni stadion "Dubočica" kao domaćine za svoje evropske mečeve. Iz ovog grada nema informacija jer član Gradskog veća Leskovca za sport Aleksandar Pejčić ne odgovara na pitanja novinara Južnih vesti o planovima i najavama otvaranja stadiona.

Delegacije UEFA, Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalskog kluba Čukarički posetile su u utorak i sredu "Dubočicu" i Leskovac.

Oni su se na licu mesta još jednom uverili u sve kapacitete novoizgrađenog modernog fudbalskog zdanja, koje će biti domaćin Čukaričkom u evropskim mečevima, najpre u plej-ofu za Ligu Evrope protiv grčkog Olimpijakosa ili belgijskog Genka, potom i u grupnoj fazi ovog takmičenja ili Lige konferencije - piše na sajtu beogradskog kluba.

O stadionu, čije je otvaranje bilo najavljeno za sredinu aprila i drugu polovinu maja, imaju samo reči hvale.

Prelep stadion u "srpskom Mančesteru“, kapaciteta 8.136 mesta, prošao je još jednu inspekciju visokih zvaničnika UEFA, koje je predvodio Slovenac Aleks Štolfa. Delegacija evropske fudbalske konfederacije, zajedno sa ljubaznim domaćinima koje je predvodio Aleksandar Pejčić, detaljno se upoznala sa svim delovima stadiona “Dubočice”, ujedno je i domaćinima sugerisala šta bi trebalo popraviti do prvih evropskih mečeva Čukaričkog - kažu.

Pre zvaničnog otvaranja i evropskih mečeva, u ponedeljak, 14. avgusta, prema najavama, biće odigrana test-utakmica za upotrebu VAR tehnologije, a pet dana kasnije Dubočica bi trebalo da dočeka ekipu Novog Sada u trećem kolu Prve lige.

Želeo bih najpre da se zahvalim ljubaznim domaćinima iz Leskovca i ljudima na stadionu „Dubočice“, koji su nam omogućili da se u njihovom gradu osećamo kao kod svoje kuće. Siguran sam da će takav ambijent biti i kad Čukarički bude bio domaćin u evropskim utaikmicama, i da ćemo ljudima u ovom gradu, ali i čitavom okrugu pružiti priliku da uživaju u vrhunskim fudbalskim predstavama. Ove utakmice će za naš klub biti istorijske, ali verujemo i za Leskovac, koji će ubuduće, siguran sam, biti i domaćin nacionalnim selekcijama Srbije - rekao je generalni sekretar Čukaričkog Aleksandar Perin.

Čukarički će prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope odigrati 24. avgusta u gostima, dok će revanš biti na programu nedelju dana kasnije, protiv grčkog Olimpijakosa ili belgijskog Genka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dubočica

    21:08 // 14. 8. 2023.

    Ima ko oće da dolazi na stadion i ko mu se raduje. Šta ste zapeli sa magnetne rezonance, doktori, bolnice i ostalo?
    Da li je bolje da ste zdravi i da gledate utakmice ili da idite kod doktora?
    Kakav negativan stav, zato i visite po doktori.
    Idite pred bolnicu pa tamo štrajkujte za pomagala.
    A kad vam bude opremljena bolnica, onda će kukate kako se sve pare spiskale u bolnicu.
    Ne znate šta ho

  • Maja

    11:08 // 13. 8. 2023.

    Stadion je ponos naseg grada.

  • Dhimi

    15:15 // 12. 8. 2023.

    Koliko botova u komentarima...

    • Razbibriga

      20:13 // 12. 8. 2023.

      To je sve jedan isti, vidis mu isti i glupi,izandjali stil, samo menja nickove !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: