Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:48, 15. 8. 2023.

| Sport

Stadion u Leskovcu prošao testiranje, slede otvaranje i Evropa

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Stadion Leksovac
Spremno sve za svečano otvaranje; foto: GFK Dubočica

Novi stadion "Dubočica" u Leskovcu prošao je testove na svim sistemima (VAR tehnologija, reflektori, razglas, semafori, sistem za očitavanje karata i ulaz publike) i može da sačeka ponedeljak, 21. avgust kada će biti odigrana i prva zvanična utakmica. Fudbalski klub Dubočica će u Prvoj ligi tada dočekati Novi Sad, a ubrzo će Leskovac videti i evropski meč pošto će Čukarički 31. avgusta ovde igrati revanš meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope.

Utakmicom omladinaca Dubočice, pomognuti omladincima leskovačke Sloge, testiran je stadion čiji je kapacitet 8.136 mesta. Pre utakmice sa razglasa su se čule tradicionalne srpske pesme, a pred prvog sudijinog zvužduka puštena je i himna Bože pravde.

Ova utakmica je poslužila da se isprobaju svi sistemi - VAR tehnologija, reflektori, razglas, semafori, sistem za očitavanje karata i ulazak publike na tribine.

Na tribinama je bio veliki broj navijača, ljubitelja fudbala i poštovalaca ovog sporta, a ulaz je bio slobodan.

Prvu zvaničnu utakmicu Leskovčani će moći da vide u ponedeljak, 21. avgusta od 20 sati kada istoriju ispisuje FK Dubočica. Ona će u trećem kolu Prve lige dočekati Novi Sad.

Ovim će biti ispunjeni svi uslovi za evropski meč koji će biti 31. avgusta kada beogradski Čukarički u revanšu plej-ofa za plasman u Ligu Evrope dočekuje grčki Olimpijakos ili belgijski Genk.

Podsetimo, oktobra 2020. godine bio je raspisan tender za leskovački stadion, a marta naredne godine je počelo rušenje. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je oktobra 2021. godine izjavio da će stadion biti završen do februara 2022. godine, ali se to odužilo i ponovne najave su bile do kraja prošle godine, a pre roka. Oktobra prošle godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će "prve utakmice na leskovačkom stadionu biti na proleće", a da će dovesti "Piksija i reprezentaciju". Gradonačelnik Leskovca je početkom ove godine dao novi rok - radovi gotovi u martu, prva utakmica sredinom aprila, a želja mu je bila da na otvaranju peva Zdravko Čolić.

Novi termin za otvaranje bio je druga polovina maja, a onda je Cvetanović rekao da ”sitnice” koče otvaranje stadiona u Leskovcu. Konačne i zvanične informacije stigle su prošle nedelje - stadion će imati najpre testiranje, pa otvaranje i Evropu.

Leskovčani za tehnički pregled stadiona plaćaju 1,5 miliona dinara, a za novu ulicu pored stadiona u Leskovcu duplo više od procenjene vrednosti.

U svojoj 100-godišnjoj istoriji Dubočica nije bila član najvišeg ranga, ali su se na stadionu u Leskovcu igrale utakmice Kupa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki Džeger

    11:58 // 16. 8. 2023.

    Razgovor dvojice Leskovcanina: "Lee, znaš li koe ima novo? Rolingstonsi dolaze u Leskovac!" Na to će ovaj drugi: "Koe be, će gi icepi Dubočica 5:0!"

    • Voja

      09:00 // 17. 8. 2023.

      Originalan vic je iz Niša, iz vremena kad je Radnički igrao Evropu pre 40 godina. Kaže drugar drugaru: "Bate, je si čuo, će dođe Bečka Filharmonija u Niš". "Ne brini se, ove godine smo jaki, 3:0 za nas."

  • ???

    07:42 // 16. 8. 2023.

    Lepo je imati stadion, ali ko ce da igra na njemu? Ulozite malo u sportske kolektive.

  • leskovčanin

    00:04 // 16. 8. 2023.

    Ko god da je ovo delo osmislio , sproveo hvala mu I svaka čast , briga me za politiku , nikad bolje Leskovac nije imao .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: