Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 12. 10. 2021.

| Sport

Startovala stonoteniska sezona u obe konkurencije, "Medijana" najbolja na početku

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser
Završeni prvi turniri; foto: JV / Vanja Keser

Turnirom u Nišu u sali Osnovne škole "Dušan Radović" počela je Superliga Srbije u stonom tenisu, a nakon odigrana 4. kola, novajlija u ligi ekipa Medijane ima tri pobede i jedan poraz, dok su stonoteniseri Železničara zabeležili jednu pobedu uz tri poraza. Krenula je i ženska Superliga, a nakon turnira u Vršcu niške ekipe Josip Kolumbo i novajlija Stoni imaju polovičan učinak sa po dve pobede i poraza.

Niš prvi put u istoriji ima četiri predstavnika u najjačem takmičenju - po dva u muškoj i ženskoj konkurenciji, a prva četiri kola odigrana su prethodnog vikenda.

Na turniru u Nišu stonoteniseri Medijane su najpre sa 4:3 savladali ekipu Ade, potom su ubedljivo sa 4:0 izgubili od Partizana, da bi sa 4:1 u 3. kolu savladali Vojvodinu.

U poslednjem, 4. kolu sa 4:2 su savladali zrenjaninski Stenes pa nakon prvog turnira imaju tri pobede za dobar start u superligaškom društvu.

Železničar je prošlu sezonu završio na 3. mestu, a ovu sezonu niški stonoteniseri nisu krenuli najbolje. Stenes iz Zrenjanina ih je u 1. kolu savladao sa 4:0, a zatim su savladali njihove sugrađane, ekipu Banata sa 4:3.

Potom su usledila dva poraza, rezultatom 4:2 su izgubili od Požarevca, a onda istim rezultatom i od Spartaka.

Nakon 4. kola Medijana se nalazi na 2. mestu, dok je ekipa Železničara na 7. mestu.

Na ženskom turniru u Vršcu odigrana su takođe 4. kola, a obe niške ekipe imaju identičan skor. Stonoteniserke Josip Kolumba su u 1. kolu savladale Crvenu Zvezdu sa 4:2, a istim rezultatom su potom izgubile od ekipe NS 2011. Ekipu Čoke su pobedile sa 4:1, a onda istim rezultatom su izgubile od ekipe TSC-a.

Stonoteniserke Stonija su novajlije u ligu, a u 1. kolu su izgubile od ekipe NS 2011 sa 4:3. U narednom kolu sa 4:1 pobedile su Čoku, a onda sa 4:2 su poražene od Domboša iz Feketića.

U poslednjem kolu sa 4:2 savladale su stonoteniserke Sparka iz Beograda, pa su turnir u Vršcu završile sa skorom 2-2, što je isti skor koji imaju i koleginice iz ekipe Josip Kolumbo, pa se nakon prvog turnira nalaze na 6. i 7. mestu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: