Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:37, 12. 12. 2023.

| Sport

Streličar, džudista i gimnastičar u najužem izboru za sportistu godine Niša

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Stefanovic, Vračar i Đorđević
Stefanovic, Vračar ili Đorđević, foto: privatna arhiva i Carlos Ferreira, EJC U23

Tradicionalno, 45. put u svojoj istoriji, Sekcija sportskih novinara Niša proglasiće najbolje u niškom sportu, a za priznanje "Sportista godina" konkurišu takmičar Streličarskog kluba Niš Mihajlo Stefanović, džudista Kinezisa Igor Vračar i predstavnik Gimnastičkog kluba Niš Dušan Đorđević. U najužem izboru za mladog sportistu su teniserka Anastasija Cvetković, strelkinja Ljiljana Cvetković i tekvondoistkinja Teodora Jovanović, a u konkurenciji kolektiva Streljački klub Niš 1881, Streličarski klub Niš i Džudo klub Kinezis.

Ko je najbolji u niškom sportu u 2023. godini odlučio je žiri koji čine članovi Sekcije sportskih novinara, kao i legende sporta ovog grada, među kojima su i bivši dobitnici priznanja. Među troje najboljih su: Mihajlo Stefanović, prvak Srbije koji je dva puta popravljao državne rekorde u obe konkurencije u disciplini olimpijski luk, a na Svetskom prvenstvu u Berlinu i u konkurenciji 168 takmičara osvojo 38. mesto, što je najbolji plasman nekog srpskog takmičara ikada, zatim Igor Vračar, osvajač bronzane medalja sa Evropskog prvenstva za mlađe seniore u Nemačkoj u kategoriji preko 100 kilograma, a ima i zlato na Evropskom kupu u Dubrovniku, bronzu na Kontinental openu u Madridu i prvak je Srbije za seniore i mlađe seniore, kao i Dušan Đorđević koji je osvojio drugo mesto u višeboju i prvo sa ekipom na Apsolutnom i Državnom prvenstvu, a učestvovao je na brojnim svetskim kupovima, a posebno je odjeknuo učinak u Varni– treće mesto u finalu na preskoku i peto mesto na parteru.

U konkrenciji sportskih kolektiva, prvi put otkako se dodeljuju ova priznanja, ni u široj konkurenciji nije bilo klubova iz kolektivnih sportova sa loptom, a meću najboljima su Streljački klub Niš 1881, Streličarski klub Niš i Džudo klub Kinezis.

U konkurenciji mladih sportista najviše glasova dobile su Anastasija Cvetković iz Teniske akademije Živković, Ljiljana Cvetković iz Streljačkog kluba Niš 1881 i Todora Jovanović, takmičarka Tekvondo kluba Asteriks.

Počasni predsednik ovogodišnjeg žirija je Zoran Tuta Živković, trofejni rukometni trener i nekadašnji zlatni olimpijac.

"Sportska ličnost godine" je Miodrag Perunović, selektor muške šahovske reprezentacije Srbije, prvaka Evrope, a srebrni košarkaš sa Mundobasketa u Manili Stefan Jović dobitnik je priznanja “sportski Gran pri Niša”.

Svečani Sportski bal biće održan danas u hotelu New city.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: