Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:47, 17. 5. 2022.

| Sport

Tri srebrne medalje za Leskovčanku Ninu Stanisavljević na Akropolis kupu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Nina Stanisavljević
Mlada Leskovčanka u sve tri trke zauzela 2. mesto; foto: Facebook/Olimpijski komitet Srbije

U disciplinama 50 i 100 metara slobodnim stilom, kao i na 50 metara leđno, članica Plivačkog kluba Dubočica Nina Stanisaljević je na Akropolis kupu u Atini osvojila srebrne medalje, pošto je sve tri trke završila na 2. mestu.

Leskovčanka je takmičenje u prestonici Grčke započela trkom na 100 metara slobodno, a pomenutu deonicu je završila za 55,66 sekundi. Ispred nje se samo našla Slovenka Katja Fain, koja je štopericu zaustavila na 55,52.

Srebru na 100 slobodno učenica Dušana Veličkovića pridodala je odličje istog sjaja na 50 leđno. Ona je ostvarila vreme 28,94, a domaća takmičarka Teodora Draku je bila brža sa vremenom 28,33.

Niz srebrnih medalja Nina je zaokružila trkom na 50 metara kraul. Ponovo je ispred nje trku samo završila grčka veteranka Draku, a plivačica Dubočice je sprint trku slobodnim stilom završila sa vremenom 25,69.

Osim Nine Stanisavljević, Leskovac su na mitingu u Atini pod kapicom Srbije predstavljali i Uroš Živanović i Jana Marković. Živanović je bio 6. na 50 i 200 prsno, dok je na 100 slobdno Jana Marković zauzela 2. mesto u B finalu.

Dve zlatne medalje Srbiji je doneo Velimir Stjepanović, višestruki šampion Evrope, koji je posle trijumfa na 200 slobodno, bio najbrži na istoj deonici, ali delfin stilom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sava

    21:05 // 18. 5. 2022.

    Preporuka roditeljima, posaljite svoje DETE u neki BOLji plivacki klub da jos vise napreduje i da bude PONOS I DIKA cele SRBIJE a naravno i VAS roditelja !!!

  • ђура

    17:57 // 17. 5. 2022.

    Честитке за остварен резултат !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: